wanesa_ciska Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Czekaniem jestem na codzienność by zapomnieć coś się zdarzyło nie było rozstań brak powitania słowa najczulsze zostaną
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Słowo, słowa... Wiele przeżyć zaczyna się od słowa a wiele przeżyć obywa się bez słowa. Notowanie w pamięci tych najczulszych słów... pomaga trwać, wytrwać. Pozdrawiam Wanesko.
wanesa_ciska Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Pielęgnowanie tego co miłe jest istotą i bogactwem naszego życia myslę ,,dzięki Janie
WiJa Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Porównuję ten wiersz z poprzednim tu Twoim (Los żebraczy) i już miałem napisać, że poprzedni bardziej do mnie przemawiał (chociaż i tak mam do niego małe zastrzeżenia, co do drugiej końcowej zwrotki). Ale szybko dochodzę do wniosku, że jeden wiersz od drugiego jest troszkę inny (oczywiście, że nie chodzi o temat), chociaż oba są w Twoim stylu, czy(li) poetyce. Ale ten powyższy wiersz, wydaje się, że tak lapidarny, tyle jednak ma w sobie życia, że aż dziw bierze, że taki zwyczajny stan może być czymś tak wyszukanym. Widocznie to nie jest zwyczajna rzecz, i to nie jest zwyczajne uczucie, co człowieka czasami spotyka, że nie przechodzi się nad tym do porządku dziennego, tylko właśnie tkwi to coś w człowieku, uwypuklając się. I właśnie ten wiersz, to jest dobry przykład, jak pewnej preferencji skromność i pewnego rodzaju powściągliwość może być wystrzałowa. Acz (żyjąc już trochę, wiem, że pewnie) nie dla wszystkich, ale też, nie dla wszystkich jest wszystko, a nawet niejedne są elity (nawet w jednym temacie). Pozdrawiam
wanesa_ciska Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Tak masz rację te niezwyczajne zazwyczaj stosunkowo rzadko się zdarzają i stąd tak trudno tak zwyczajnie się z tym pogodzić ,,będąc w twoim kontekście ,,dzięki za uwagę i skrupulatną ocenę za którą bardzo dziękuję ,,,
Fly Elika Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 W tym wierszu, czytając jego pierwszą wersję Waneso- jest coś w rodzaju strachu lub nieśmiałości. Ja tak to odczytuję, ale dużo treści jest w tym wierszu, mimo subtelnie wypowiedzianego lęku. Pozdrawiam
wanesa_ciska Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Powiem tak ,zaskoczyłaś mnie interpretacją ,jeżeli jest taki odbiór to wynikł zupełnie nieświadomie ,,ale być moźe tak jest. Po kilkakrotnym czytaniu też to wyczuwam i podobne mam odczucie .Co jest dla mnie samej niespodzianką ,ciekawostka bardziej . mhm miło pozdrawiam .
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 ...krótkie,treściwe..coś wygasło , jest nadzieja i ważna ( moim zdaniem ) puenta ... " nie zagń " w codzenności, pielęgnuj " najczulsze " .....w sercu :))) pozdrawiam
wanesa_ciska Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Jest tak że nie da się wymazać rzeczy ważnych dla nas, słów albo myślę też że bywają jako coś zamiast ?? dzięki
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 ...wiem coś o tym :))...zostają głęboko na dnie ...tak po prostu jest ...
wanesa_ciska Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 a czy jest z tym lżej to już inna sprawa, dzięki ....
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... :))).... myślę,że do tego " lżej " moznaby dodać coraz :))
Rekomendowane odpowiedzi