Anna_Myszkin Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 trudno nie liczyć bez szczęścia tak łatwo tracić gdy dobrze w bólu przepycham wskazówki dziurawię tarczę na oślep poganiam drania groźbami (marchewką go nie uproszę) niemiłosierny to kompan lubi ustawiać się w poprzek kiedy jest dobrze ucieka lub w przewrotności swej goni jakby zazdrością wiedziony że się na miłość go trwoni wie dobrze że kiedy minie będę wrzeciono mu szarpać zawracać albo wyprzedzać przeklinać i słać do czarta podobno on tylko wierny trwa sekundując codziennie dlaczego kiedy go mijam patrzy mi w twarz obojętnie pokaż jak siebie przytulać w dekadach jesieniach chwilach nie cofać i nie poganiać gdy jestem będę lub byłam
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 .....moim zdaniem - " kiedy jest dobrze ucieka " nie uieka .....kiedy jest dobrze to staje i to bez podtekstów :)).....a poza tym świetne ...ponadczasowe, a nawet prekompilacyjne :)))........do ulubinych a co?..... niech czeka na swój czas.......:))))
Anna_Myszkin Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No baaardzo mi miło, ale przysięgam, że kradziony ucieka i nigdy go nie staje :)
Zdzisław_Chciwiec Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No baaardzo mi miło, ale przysięgam, że kradziony ucieka i nigdy go nie staje :) ......mnie to sie zdaża :))) …raz … ….raz, była nawet, na ”stojący ” owacja… I niech mnie prowadzi ta prekompilacja.
Anna_Para Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Anno Myszkino: Podoba mi się ten tekst. Rozprawiasz o swoich relacjach z tą najsubiektywniejszą z wartości życia. Dobrze, że zapisałaś stychicznie. Wers:nielitościwy to kompan poprawiłabym na:bezlitosny kompan Tak bywa, że szczęśliwi czasu nie liczą, dopiero kiedy coś uwiera, ma się wrażenie, że jest go za dużo. To nie czas mija, to człowiecza właściwość. Cieplutko, Para:)
wanesa_ciska Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Piekne to przekomarzanie z czasem i żeby nie zmarnować w nim ani minutki by się chciało . i nie darmo Proust pisał o poszukiwaniu utraconego czasu ....a czy ludzkie to czy człowiecze cóz za różnica .... p.
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło, że dobrze go przyjęłaś, Anno. Słowo "nielitościwy" rzeczywiście archaizmem zalatuje, ale potrzebuję pięciozgłoskowego. Chyba zastąpi je "niemiłosierny" albo "nieubłagany". Dziękuję za komentarz i refleksję :)
Anna_Myszkin Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się z podobania się, Waneso. Ważne, żeby, co stracone okazało się odnalezione, jak u Prousta. Pozdrawiam :)
Agata_Lebek Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie znam się na rymowanych, choć chyba powinnam biorąc pod uwagę moje zamiłowania muzyczne ;) Czytało się lekko i płynnie. Jest w nim jakiś dziecięcy, ciepły urok. Lubię rekwizyty związane z czasem -"zegarmistrzowskie" - jestem zegarmistrzem z pierwszego zawodu :) Gdzieś tam pomiędzy moimi wierszami zetkowymi jest alegoria Jeśli wystarczy Ci czasu ;) i ochoty przeczytaj ją sobie jako dopełnienie mojej odpowiedzi na ten wiersz :)
Anna_Para Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Anno: Fakt, jest lepiej:) Para
Leokadia_Koryncka Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Poza dobrem i złem znajduje się czas. To on przeszywa nas strzałką Kupidyna. Grot musi utkwić w sercu, dopiero wtedy zyskujemy wiedzę tajemną o życiu. Piasek w klepsydrze jest fundamentem procesu, trwałość jest zakazana prawem budowlanym. Bardzo podoba! Miłego - Leo.
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wystarczyło i jednego, i drugiego - nie żałuję. Dystans i poczucie humoru niezwykle się przydają w pisaniu o pojęciach, zjawiskach, na które nie mamy wpływu. (Swoją wzmiaką o zawodzie na tle tych rozważań o czasie /w nim mijaniu przypomniałaś mi "Zegarmistrza światła" - zaraz go sobie odświeżę :) Dziękuję za czytanie i miłe słowa :)
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Anno Paro: Spostrzegawcza z Ciebie Anna :) Dzięki za ponowne zajrzenie :)
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Dziękuję Ci, Leo, za refleksje zostwione pod wierszykiem i za Twoje "bardzo". Pozdrawiam :)
Judyt Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 najbardziej trafia czytacza puenta gdy jestem będę i byłam czas bezczas jak ja to powiadam J. serdecznie
Anna_Myszkin Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Taki jest - w bezruchu, jakby go wcale nie było. Dziękuję za refleksyjne czytanie. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi