Marek Hipnotyzer Opublikowano 26 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Masz we łbie zjeżdżalnie jak w aqua parku Już ty zadbasz by wszystkie rury były drożne nasze myśli wypłyną - jak wpłynęły a ty dla poślizgu lejesz wodę Mówisz: "Zostałem zraniony tydzień temu dlatego teraz was biję... Gdy miałem 15 lat - posłuchałem więc teraz was nie posłucham..." niech twoja matka i biedna żona których zupa jest zawsze za słona nie czekają na Niebo, na wyroki Boga lecz już teraz zniszczą Twój Raj Twój kiepski dramat! Żenująca tragedia! Niech rozpieprzą się w suchy pył! bo diabeł nie słucha, kochany diabeł Zawsze będzie żył!
Mirosław_Serocki Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Ważne to, co chcesz powiedzieć, ale forma nie ta.
Ona_Kot Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 zgadzam się z przedmówcą aczkolwiek podoba mi się porównanie łba i aqua parku oraz lania wody :) pozdrawiam
Jan Polski Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 "niech twoja matka i biedna żona których zupa jest zawsze za słona nie czekają na Niebo, na wyroki Boga lecz już teraz zniszczą Twój Raj " na przykładzie tego fragmentu: - żona (może być bez: biedna), ale dwuwiersz jest wymowny i dobry - nie czekają... - powtórzenie tego samego (Niwebo, wyroki Boga) bez szczególnej potrzeby wzmocnienia, więc niepotrzebne; "Twój Raj" - miało być ironicznie z dystansem, ale ja widzę to spłaszczone, bo zużywane potocznie, oczekiwałbym tu na pomysł nowego nazwania, które wzmocni ironię np. Zachęcam do pracy - jest w tym wierszu dużo dobrego (przede wszystkim zamysł) - trochę dyscypliny, skrótów - będzie ok :) Pozdrawiam - Jan P.
Rekomendowane odpowiedzi