Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Kiedy byłem w powijakach a takowy czas też był chciałem na szerokie wody lecz mi nie starczało sił, człowiek kopał się i wierzgał lepiej niż niejeden koń lecz nie było przyjaciela, który by pomocną dłoń podał i wyzwolił z pieluch, na bezkresne wody pchnął więc leżałem nadal w betach odstawiając mini schow. Płacz mój jednak nic nie wskórał, postawiono mnie pod murem, zawężono przestrzeń życia - dziś lądowym jestem szczurem.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Ludzie jeżdżą na wakacje lub wczasują na Mazurach a ja siedzę jak ten kołek przed ekranem w grubych murach i choć mocno wzrok wytężam ciągle widzę pustopole bo pod wierszem nie ma wpisów więc i ja go też chromolę może jeszcze tu zaglądnę, może dzisiaj, jutro może a tym czasem biorę kredyt i wybieram się nad morze.
krzysztof marek Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 wpis? o proszę. już wróciłem. w pracy dzisiaj przecież byłem. składam pędem te litery żeby pisać wpisem szczerym ;) po wakacjach pęka głowa, szyja, ręce, każda noga. ująć stery komputera to nie prosta sprawa teraz. do pamięci luki wsiadły kilobajty się rozpadły, nie znalazłem nawet biurka. koniec świata? nie. powtórka! i dlatego na śniadanie jutro urlop na żądanie! pozdrawiam serdecznie Henryku :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedy się z urlopu wraca to wiadomym jest, że praca choćby nawet ta najlżejsza wcale nie jest przyjemniejsza od bywania w mini barze gdzie się człowiek przy browarze relaksuje, odpoczywa i do pracy sił nabywa bowiem kiedy po urlopie ktoś mu powie, słuchaj chłopie trzeba zrobić to i owo to on wtedy odruchowo szuka kufla lub pokala ale wtedy cała sala, biuro, pokój albo wnęka to ze śmiechu rży i pęka, gdyż wygląda satyrycznie gdy ktoś w pracy jest fizycznie do niej nie przystosowany i chce być urlopowany. Pozdrawiam serdecznie :)))
Duks Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Witajcie Panowie. Jak widzę humor dopisuje. A sądząc po wierszykach, forma również. Pozdrawiam serdecznie, Andrzej
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chociaż z formą nie najgorzej trochę martwi mnie, że drożej trzeba płacić po lokalach a ja lubię pić z pokala przy stoliku a nie w bramie albo gdzieś przy super samie a po za tym to humorek w poniedziałek był, we wtorek i od środy do niedzieli pewnie też się nam udzieli za co ręczę własnym piórem to po pierwsze a po wtóre lepiej śmiać się i dworować niż za ścianę smutku chować bowiem figle i zabawa to dla duszy niezła strawa. Pozdrawiam serdecznie :))) HJ
krzysztof marek Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a od czego są szkolenia? tam morale w duszach wzbiera integracje wszelkiej maści: przy obiedzie i kolacji wieczorowe nad ogniskiem, pobudkowe pod natryskiem ;) psychologia czyni cuda odbuduje chęć do biura, lekkim flirtem może nawet błyśnie w oczach koleżanek ;))) odpozdrawiam równie serdecznie :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a od czego są szkolenia? tam morale w duszach wzbiera integracje wszelkiej maści: przy obiedzie i kolacji wieczorowe nad ogniskiem, pobudkowe pod natryskiem ;) psychologia czyni cuda odbuduje chęć do biura, lekkim flirtem może nawet błyśnie w oczach koleżanek ;))) odpozdrawiam równie serdecznie :) Gdy szkolenia są w wakacje stwierdzam, że mistyfikacje są to tylko oraz złudy bo kto zniesie takie nudy gdy prelegent od niechcenia coś tam mówi, coś wymienia a ty myślą gnasz po plaży a gdy piasek stopy praży siadasz wnet pod parasolem i popijasz pepsi – colę albo prosisz u barmana chłodne piwko i by piana po pokalu ociekała i by swoją gęstość miała a gdy chodzi o szkolenie to najlepsze są jesienie może wiosny albo zimy lecz się latem nie szkolimy bo kto widział siedzieć w sali gdy na dworze słońce pali. Pozdrawiam serdecznie :))) HJ
krzysztof marek Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miejsca inne są niż sale, nie ma sensu siedzieć stale w murach i klimatyzacji, mimo wszystko - czas wakacji. basen w środku czy na zewnątrz też pomieści myśli przeciąg. a jesienią na wspomnienie będzie małe do-szkolenie ;) pozdrawiam serdecznie :)))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. miejsca inne są niż sale, nie ma sensu siedzieć stale w murach i klimatyzacji, mimo wszystko - czas wakacji. basen w środku czy na zewnątrz też pomieści myśli przeciąg. a jesienią na wspomnienie będzie małe do-szkolenie ;) pozdrawiam serdecznie :))) W takim razie wedle woli niech się każdy wtedy szkoli kiedy na to ma ochotę więc w niedzielę i sobotę w piątek, czwartek, środę także i we wtorek no bo jakże i tak samo w poniedziałek lecz nie może być przewałek więc należy z wielką wagą, bardzo serio i z powagą potraktować to szkolenie śledząc każde zagadnienie. Pozdrawiam serdecznie :))) HJ
Magda_Tara Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 Heniu....taki upał! nie umiem pisać wierszyków wierszem w taki upał ale JESTEM i czytam te Twoje wiersze radosne i ten mi się podoba! buziak! :))))))))
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie Ty jedna bo ja także letnią porą szukam cieni a znajduję je na działce leżąc sobie wśród zieleni i choć słońce mnie podstępnie głaszcze swymi promykami też nie tęsknię za pisaniem a szczególnie za wierszami no bo skoro są wakacje (przyznam Ci się bez obłudy) także mnie dopada niemoc choć nie cierpię przecież nudy mogę leżeć godzinami bo tak chyba chce natura żeby kiedy praży słońce rym uciekał mi spod pióra. Z wakacyjnym pozdrowieniem :))))))))
Rekomendowane odpowiedzi