Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Podręczna notatka...

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ty z kopytkowym musisz być w komitywie jakowejś, inaczej by Cię po wądołach nie prowadzał.
Postrachałeś mnie, boć ja Janielica i z takowymi nigdy się nie zadaję, nawet sam Belzebub nie poradził i odszedł z kwitkiem. Po "Leduszcze" wnioskuję, że Ci ta bestyja porządnie dopiekła...

Skoro Cię wypuścił, to alboś święty, albo jego:) Nie bój żaby, mnie nie przeszkadza kto z kim i dlaczego, mnie się żadne czortaństwo nie ima.

Skoroś jeszcze w okolicach Zakopca, to zdążę z drugą zacierką, ale nóg drugi raz myć nie będę:) po prostu nie, i już!

Kieruj się na Kozie Ryki, boć tam moje królestwo:)
Niech Ci droga lekką będzie!

ps

Waldi, dzięki naszej pisaninie mam pomysł na następne opowiadanie:)
Oddam czorta w dobre ręce - taki tytuł mi się objawił.
Tekst w zanadrzu, przysiądę fałdu i na niedzielę gotowe:)

Dziękuję za radości... odwzajemniam,... Leo.

Postanowiłam tu odnieść się do Twojego opowiadania na konkurs, gdyż zazwyczaj ludzie sugerują się pierwszym komentarzem, a być może moje spostrzeżenia nie są konstruktywne.

Jak dla mnie, opowiadanie jest dobre. Nie czepiam się interpunkcji, ortografii, niemniej w jednym wyrazie zgubiłeś jedną literkę, nie pamiętam w którym, ale gdzieś na początku opowiadania. Nie da się jej wklepać, bo tam nic nie da się zmienić. Myślę, że opowiadanie zyskałoby jeszcze bardziej, gdyby pominąć opisy wyglądu po śmierci, pogrzebów, zachowań żałobników.

Poza tym, tekst listu jest dziwnie rozstrzelony, wydaje mi się, że lepiej by wyglądał w formie takiej jak opowiadanie.

Mam nadzieję, że zapoznałeś się z regulaminem konkursu od strony technicznej, czyli wymóg odpowiedniej wielkości i nazwy czcionki, oraz odstępów.

Jeśli pozwolisz, mogę wpisać ten komentarz pod Twoim opowiadaniem.
Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja się przymierzałam, ale zwątpiłam i tekst (Szczęśliwy człowiek)wkleiłam tu do prozy.

Trylogię piszę, czy co? Już nie przynudzam:))

Kieruj się ku granicy - małopolskie z podkarpackim, a dokładniej kole Niebylca.
Cieplutko... Leo.

Wyraźnie zaznaczyłam, że nie mam zastrzeżeń do interpunkcji, gramatyki, stylistyki.
Przyznaję, że listy pisze się jak mówisz...
Czytam tekst powtórnie, i sama nie znajduje wyrazu z którego miała uciec jedna literka.
A może ja miałam zwidy jakoweś?
Odnośnie konkursu: nie zwątpiłam w swój tekst, mam wątpliwości jeśli chodzi o wybór opowiadań, prawie wybranych. Po przeczytaniu kilku opowiadań, między innymi "Kropli", zauważyłam, że jurorom podobają się opowiadania nowoczesne pod względem fabuły, a ja takowego na swoim koncie nie posiadam.

Tylko głupcy się mądrują, a ja do owych nie należę, jakby co...

Barwny opis drugiego popasu. Podoba się... do utraty tchu.

Miłego poniedziałku!
Serdecznie - Leo.