Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97     bardzo poruszająca i dojrzała reinterpretacja mitu róży   zachwyt bywa ślepy na   to co pod spodem a  Twój wiersz z niezwykłą czułoscią   odsłania prawdę o łodydze i lęku przed byciem dostrzeżonym naprawdę  bez pięknej oprawy   Nika   to jest piękny i głęboki tekst     a ja przy okazji -    cytat z Antoine'a de Sant Exupery który tkwi we mnie od lat   "miłosć nie polega na tym żeby wzajemnie sobie się przyglądać   lecz aby patrzeć razem w  tym samym kierunku"         
    • piękny poetycko tryptyk ukazuje, że poezja potrafi łączyć ludzi i pozostawiać ślad w sercu...pozdrawiam serdecznie*)
    • Świat jest mój twój i jego mamy do niego klucze którymi otwieramy noce i dni   Świat należy do nas nie wstydźmy się go mówmy o nim poetycko kochajmy jak brat siostre   Świat to nie tylko znój i trud to mosty szczerości otulone mgłą gdy ona opadnie uśmiech i fajne sny   Świat to horyzont to codzienny chleb który smakuje o każdej porze nawet gdy czerstwy
    • Dla mnie to przestroga, że to, co kwitnie musi zwiędnąć, opaść.... Wiersz ukazuje tę nagą prawdę. Warto odsłonić brak miłości dzięki prawdzie, bo wtedy... może ktoś inny w nas się zakocha, nie tylko zachwyci. Może my sami się w sobie zakochamy. 
    • @violetta "Taka karma". Niektórzy nawet nazywają się rodzeństwem, nie znając powodu, "z ostrożności" towarzyskiej, nawet nie życiowej. Dochowuję braterstwa, nie sięgam po cudze Muzy, ale delektuję się Jego pomysłami, które wzbogacają życie. JEGO plany sięgają poza osoby, incydenty, a nawet poza... nasze życie.   A jeśli chodzi o Muzy, może Cię zaskoczę: Muza nie jest zawsze, ani nawet często, słodką trzpiotką, mimo że potrafi. Muza inspiruje, czasem wkurzając do granic, rzucając poduszkami lub... kochankami. Piszę, żebyś była przygotowana, jeśli któryś odkryje Muzę w Tobie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...