Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Skandalistka

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy w bogobojne twarze zerkam
na ekranowych mszach dla lepszych
nachodzi mnie ogromna chętka
coś zepsuć, zniszczyć i podeptać

Poskramiam złe, na chwilę znika
kropidłem pachnie nie na żarty
nalewam brandy do kieliszka
grzeszę! i znowu kuszę czarty

wygrywa bies i

wydaję wyrok bez sądzenia
poniżam świętość, bo nachalnie
moralność chce mi reperować

trwa walka bieli z tym, co czarne

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wojtku, onieśmielona aż poczułam się. Szczególnie słowami o "Stanach Świadomości". Lubię je, co nie powinno mieć miejsca! Podpowiedz, jak mam dokładnie wydłubać z moich domysłów Twoje klimaciki? Interesujące są one! Pozdrawiam słonecznie. Elka.

Co do Skandalistki to dokładnie trafiłaś w moje poglądy, można powiedzieć, że w sam ich środeczek. Co do Odmiennych stanów świadomości to właśnie taką poezje lubię najbardziej, a konkretnie uzmysłowienie sobie skąd bierze się nasza mentalność z jakich czeluści pochodzą emocje i jak się kształtowały, jaką przeszły ewolucję. Nie widzę w tym nic przerażającego raczej radośc ze zrozumienia własnej ludzkiej substancji.

P.S. chciałem ci to napisać mailem ale coś ta strona nie bardzo działa. Pozdrawiam serdecznie a komentarz do "Stanów" jest pod nimi.

Pozdrowionka Wojtek

Porwany, Elu, Twoją świętą pasją staję w szeregu do walki ze ...złem. No to jeszcze jednego, dla odwagi... Podoba mi się charakterek PLki! Pozdrowienia. Eugi

I dobrze. Poza tym, w wielu siedzi duch przekory. Ty: białe, on:czarne. I też dobrze. Sami święci i pokorni, to nie jest budująca i twórcza wizja świata. Jeśli teraz powiesz, Michasiu drogi, że odkrywałam właśnie Amerykę w konserwach, to będziesz miał rację. Ale może w tej "puszce" na dnie jest jeszcze coś ciekawego? Zawsze warto i nie zaszkodzi zajrzeć. Uściski. E.