castus Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 /o wargach/ gdybym wiedział jak pachną dłonie o świcie gdy świecy knot w agonii wije się czarnej bzy ust żądnych oddechów po czasie zdobytych w tle wodospady warte bezmiaru wszelkich orgazmów w każdej tkwi Maria Magdalena biorąca w siebie namiastkę krzyża w sterczu na starannie rozszczepionej słomce czas puszcza bańki z miodu z tamtej strony jasności zaiste w dupie mam efekt cieplarniany i dłonie pachnące modlitwą…
Marek Konarski Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 To mógłby być niezły tekst, gdyby nie przemieszanie "języków", którego chyba jedynym celem, było wzmocnienie, dość wątłej puenty.
Anna_Para Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Castusie: Popoprawiałabym inwersje i wiersz byłby całkiem, całkiem. Wiem, pewnie celowo przemieszałeś style, żeby sacrum i profanum wypić jednym haustem, jak dobry shake w McDonaldzie, ale to przydużo, jak na jeden tekst. gdybym wiedział jak pachną dłonie o świcie gdy knot czarnej świecy wije się w agonii bzy żądnych ust oddechów zdobytych po czasie w tle wodospady warte bezmiaru wszelkich orgazmów w każdej tkwi Maria Magdalena bierze w siebie namiastkę krzyża w sterczu na starannie rozszczepionej słomce czas puszcza bańki z miodu z tamtej strony jasności zaiste w dupie mam efekt cieplarniany i dłonie pachnące modlitwą… Przepraszam, nigdy tego nie robię. Tu miałam straszną ochotę powarsztatować. Więcej nie będę! Zabiorę, jeśli tego będziesz żądał! Cieplutko, Para:)
castus Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 co prawda z agonii wskoczyłaś Anno na ...lepsze jutro , ale tyż piknie...się pozdrawia :)
M._Krzywak Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Ornamenty psują całość - nie wiem, czy na surowo nie byłoby lepsze. Pozdrawiam.
Baba_Izba Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2010 Inwersje przeszkadzają mi w odbiorze tego wiersza, tekst świetny, miejscami - bardzo! pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi