Kasiek_Kicia Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 Jak to jest, że tak trudno smak rozczarowania znieść Cały świat sypie się jak próchno, co zrobić gdy jest już za późno? Co czynić gdy strumieniami płyną gorzkie łzy Gdy mam świadomość, że on to nie ty Kiedy marzenia nimi na zawsze pozostają Lecz nigdy się nie spełniają! Po co pragnąc po co śnic Jeśli z tego wychodzi zawsze wielkie nic.... Czy jest sens robić sobie nadzieje Skoro los w ukryciu ze mnie drwi, się śmieje Czym zawiniłam, co nie tak zrobiłam? Samym grzechem jest to, że się urodziłam Moja droga wysłana jest igłami Potłuczonymi szkłami i problemami To, czego pragnęłam nigdy się nie spełni Nic, co wypowiedziałam przy księżyca pełni Spadające gwiazdy też nie pomogą One mają swoje życie, kroczą własną drogą A ja chcę tylko trochę radości Bym miała co wspominać w chwilach bezradności Czy za dużo pragnę, czy bujam w chmurach? Zaplątałam się w żałości sznurach Już myślałam, że mam to czego chcę Lecz złośliwy świat znów przechytrzył mnie Pozostawił pustkę i przenikliwy smutek Zalana łzami, załamana...więcej nie spróbuję
Judyt Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2010 do miłosierdzia bożego się zwróć J.
Dorota_Jabłońska Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Młodzieńcza egzaltacja, skarga przelana na papier. Ciepło w okolicy serca, kiedy czytam ten spontaniczny protest. Peelkę rozczarowuje otaczający świat, na pytania brak odpowiedzi, a do tego jeszcze miłość niespełniona i cóż, eksplozja gotowa. Jak dobrze, że peelka nie spełni groźby i spróbuje /jeszcze niejeden raz/ na pewno :) Technicznie wiersz to niekontrolowany potok słów. Jeśli pojawiła się potrzeba pisania, nie lekceważ jej bo to dobra potrzeba, tylko wymagająca ;) Pracuj nad stylem, formą, mów bardziej precyzyjnie...itd, czyli wszystko to, co i mnie sen z powiek spędza ;)))) Pozdrawiam serdecznie :)
Ela_Ale Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Jest to troszkę "z pamiętnika pensjonarki", ale za to wypisanie się to ulga, prawda. Podziel to na tematy, napisz o każdym krócej, będzie porządek większy łatwiej utrzymać i myśli spontaniczne upilnować. Moja to rada wyłącznie. Pozdrawiam. E.
Kasiek_Kicia Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Dzięki wam wszystkim, że nie oceniacie wiersza mówiąc, że jest jednym z wielu, że nie narzekacie na przereklamowany temat. Dorotko dziękuję za słowa otuchy. Tak, ten wiersz to terapia, płynie prosto z serca, choć nieprzemyślany. Ela, dziękuję za radę. Spróbuję się zastosować do niej. Kocham was;**
Konrad_O. Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 Ja po narzekam chociaż przestałem czytać po pierwszym wersie :) Myślę że każdy kiedyś pisał takie wiersze :) Pozdrawiam narzekając serdecznie :)
klubo Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2010 wyładowałaś frustracje i dobrze a teraz możesz wrócić i spróbować zrobić z niego wiersz np.- to tylko moja sugestia ale w takiej formie- nie da się czytać smak rozczarowania światem może zbyt późno gdy strumień gorzki wylany to swiadomość marzeń co nigdy nie zostają z nami
Nata_Kruk Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Poprzednicy mają sporo racji... ale wiedz Kasiek, że zawsze warto próbować...;) Pozdrawiam... :)
Pan_Biały Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 zajebisty tytuł na który pozwolę sobie odpowiedzieć: mi też pisz dalej i to dużo a ból pęknie jak balon z wesołego miasteczka najlepszego r
Rekomendowane odpowiedzi