H.Lecter Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 to tylko słońca garota kolejna sierpniowa charoniada spuszczanie krwi ciemnej gęstej i słodkiej nie owoce są ważne lecz ich opadanie w czas ziemny i zielny gdzie bogowie są niemi z korzeni traw pleciona sagrada familia
Dorota_Jabłońska Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Soczysto – krwisty w cieniu Charona z korzeni traw pleciona sagrada familia Kompozycja wykwintna, napełnia zbiorem, zachwyca smakiem, zabiera oddech duszną słońca obręczą, oddaje gałęzie...
AnDante Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Hm, nie zamierzam, jak poprzednicy, udawać, że wszystko zrozumiałem. Poproszę o jakis słowniczek ;)
andrejchc5 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 bo tu nie ma nic do rozumienia to dla smietanki która mysli ze cos umie ;]
Mateusz Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Dno w koszu Wyjdź na scenę i to ogółowi przeczytaj. ballada o zabiciu sadu--> jak można zabić sad? Tytuł do bani. to tylko słońca garota-->a to Garota (hiszp. garrote) – broń wykorzystywana od czasów starożytności przez zabójców do szybkiego duszenia ofiar. Lub maszyny śmierci, A Co ma tu do rzeczy słońce z tę bronią? kolejna sierpniowa charoniada-->szkoda że nie lemoniada.Takie słowo nie istnieje w języku polskim. Jedynie mogę skojarzyć Charona mit. gr. przewoźnika przez Styks. spuszczanie krwi ciemnej gęstej i słodkiej-->co ma krew do Charoniady, a Charon do spuszczania krwi i sadu z owocami? nie owoce są ważne ---->kogo obchodzą owoce lecz ich opadanie w czas ziemny i zielny gdzie bogowie są niemi--->może to jakieś posągi? z korzeni traw pleciona--->prędzej trawa pleciona sagrada familia co ma do rzeczy rodzina? Bo Sagrada to może być np;La Sagrada Família (właśc. Temple Expiatori de la Sagrada Família – katal. Świątynia Pokutna Świętej Rodziny), secesyjny kościół w Barcelonie w Katalonii, ...lub Sagrada Família - stacja metra w Barcelonie, na linii 2 i 5..lub, Kościół/ Katedra/ Klasztor Sagrada , też Cascara Sagrada ( szakłak amerykański ) Wszystko to jedna kołomyja.
Jolanta_S. Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z dużej litery - Sagrada Familia nie wiem co znaczy słowo charoniada - wyjaśnj - jakaś nowość w bełkocie? ;)
H.Lecter Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Doroto :) P.S. "Kompozycja" mnie nieco uwiera, wskazuje na operowanie rekwizytami, odbiera spontaniczność doznania ale zapewne nie jestem tu bez winy... :)
H.Lecter Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z dostawą do domu, czy konsumpcją na miejscu ? ;)
H.Lecter Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z akcentem na "myśli"... ;)
H.Lecter Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bełkot...
H.Lecter Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z dużej litery - Sagrada Familia nie wiem co znaczy słowo charoniada - wyjaśnj - jakaś nowość w bełkocie? ;) Tak, nowość językowa grupy poetyckiej " Białe kozaczki "... ;) Znasz, prawda... ;)
Mateusz Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 A mogą też być "żółte ciżemki" Kręcisz tutaj i bajerujesz. Nie ma wiersza? Kosz
Dorota_Jabłońska Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Doroto :) P.S."Kompozycja" mnie nieco uwiera, wskazuje na operowanie rekwizytami, odbiera spontaniczność doznania ale zapewne nie jestem tu bez winy... :) Nie podzielam dyskomfortu, ale nie dziwi surowość autora wobec samego siebie. Na zdrowych fundamentach takie budowanie, i w podziw rośnie. Pozdrawiam serdecznie :)
M._Krzywak Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poznaję ten bełkot z daleka. Zbanowani głosu nie mają. "tę bronią" - z "tą bronią", chłopcze, jak zabierasz się do krytyki, naucz się języka, którym operujesz.
janusz_pyzinski Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację Piotrze,jaki owoc takie opadanie a powrót solidny pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oberwałeś Piotrze, i słusznie.
Jolanta_S. Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z dużej litery - Sagrada Familia nie wiem co znaczy słowo charoniada - wyjaśnj - jakaś nowość w bełkocie? ;) Tak, nowość językowa grupy poetyckiej " Białe kozaczki "... ;) Znasz, prawda... ;) Nie znam. Lecter za te bzdury i słowo, które nie istnieje oraz lekceważenie nazwy kościała, którą pisze się z dużej litery, przesadziłeś i bardzo!!!
kasia.mała Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 strasznie zawężony wiersz, czyli brak wiersza rzeczywiście na uwagę zasługuje twórca Sagrada Familia z małej litery może sugerować jakieś przeoczenie, bo zaiste tworek jest taki mały, a taki wielki, jak wielkie może być dzieło sprawiające wrażenie usypania z piasku, to w kwestii architektury oczywiście arcydzieło, utwór krótki i niewiele mówi, szkoda, że z jakiejś perspektywy, tak na niego patrząc tak się udał, jak udało mu się strzelistością, jak i zwartością formy oraz oryginalnością przesłonić co za w nim geniusz sztuki
Pancolek Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, nowość językowa grupy poetyckiej " Białe kozaczki "... ;) Znasz, prawda... ;) Nie znam. Lecter za te bzdury i słowo, które nie istnieje oraz lekceważenie nazwy kościała, którą pisze się z dużej litery, przesadziłeś i bardzo!!! Małe litery są środkiem poetyckim jak brak kropek i przecinków. Jeśli łaska, proszę Panie o uzupełnienie wiedzy w tej materii i wznowienie dyskusji za jakiś czas
Rekomendowane odpowiedzi