Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z bezpłodnego łona nocy
poczęły się frywolne myśli
cyberlotem zatoczyły
krąg niepewności
w dziennym świetle poznania
obrały doskonały kierunek
pomiedzy niebem dociekań
i wodą wątpliwości
poznały podobne sobie
choć nigdy się nie widziały
wieczorem zasną razem
w objęciach odległej nadziei
spełniona noc będzie
brzemienna w skutki

10.06.2010

Opublikowano

Jeśli napiszę, że byłam przy narodzinach tego wiersza, to może być źle zrozumiane hahaha!
Zaczęłam pisać komentarz po minucie od czasu jego"wklejenia".Różne słowa wymykały mi się spod palców.Kasowałam dziesiątki razy nie mogąc trafić na te właściwe - frywolne i nieprzystojne , żeby zabrzmiały tak samo delikatnie jak Twoje - NIE POTRAFIĘ.
W końcu zasnęłam w objęciach odległej nadziei..........właśnie obudziłam się.
Ty Gieniu chyba czytasz w moich myślach.
Pozdrawiam.Małgosia

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Masz rację Bruno, to dopiero początek! A dzień dziś jest przemiły. Dzięki za wizytę. Pozdrawiam.
Opublikowano

Oj czytam, Małgosiu, czytam; są jak kolorowe motyle! A nie boisz się skutków gdy się czas wypełni? Pozdrowienia i dobrego lotu.
Opublikowano

Oj czytam, Małgosiu, czytam; są jak kolorowe motyle! A nie boisz się skutków gdy się czas wypełni? Pozdrowienia i dobrego lotu.
Oj latam Gieniu,latam! Motyle unoszą mnie nieprzyzwoicie wprost.
Wypełnienia i spełnienia wyczekuję jak kania dżdżu ale............Twojego czytania zaczynam bać się nie na żarty, chociaż coraz bardziej podoba mi się. ..."i chciałabym i boję się, umiałabym lecz.........."...
Całusy Jesienny Panie - kolorowe jak te motyle -:))))))))))~~~
Opublikowano

Eugi, bardzo udana próba wiersza białego. Nawet jakbym bardzo chciał krytykować, to nie ma dla mnie nic do poprawy poza może trochę zbyt dosłownymi (banalnymi?) ostatnimi dwoma wersami. Ale reszta - doskonała, i technicznie i pod względem metafor :)
Pozdrawiam bardzo

Opublikowano

Znów zaczerwieniłem się ze skromności po komentarzu Pielgrzyma. Dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

A widzisz, Eugi! Ty się nie czerwień tylko idź tak dalej. Chyba ten wiersz zebrał więcej pochwał niż niektóre inne. Ale, ale, ale! Nasz przemiły Piotrunio wybrał się na daleką Pielgrzymkę i przyniósł z niej w podróżnej sakiewce "podprowadzone" MI Twoje pseudo p.t. EUGI. Czy zauważyłeś? Chyba muszę pobierać od Niego tantiemy! Zarazem bardzo się cieszę. Uściski. E.

Opublikowano

Polubiłem, Elu, to pseudo, przecież wyszło od Ciebie. Iść tak dalej... chciałbym! Dziękuję za doping.