Gość Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Był śpiew, ruch, gwar, stukanie klawiszy i wszystko nagle zamarło w ciszy. Przyszła dziś do mnie martwa i głucha, przejmuje me serce gdy ją słucham. Gdzież te preludia, sonaty, nokturny, niosące słońce w dzień szary, pochmurny? Nuty otwarte zwijają się z męki na wspomnienie dotyku twej ręki... Kropla po kropli w zepsutym kranie drąży wnętrzności swoim stukaniem a zegar stojący na brzegu kominka odmierza czas bez kropki i bez przecinka. Cisza zamarła w oczekiwaniu echa wołania do kogoś, kto kiedyś wyjechał.
Ela_Ale Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Ulubione rymy są. Plus. Krople w kranie trochę mnie zbiły z pantałyku. Bo całość bardzo romantyczna. Dla mnie - przy starym fortepianie siedzi matrona w sepii i lekko stuka w klawisze. Wokół koronki i lawenda. Tak. Uściski. E.
Gryf Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Tak Eugeniuszu, ta cisza aż krzyczy, taka jest przeraźliwa. Sam utwór jest naprawdę piękny, lecz smutny. Żal opuszczenia, nieznośność ciszy. Piozdrawiam z przyjaźnią, Janek.
Ryszard Kisiel Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 witaj Gieniu, aż mnie porządnie złapało za serduszko zauroczenie, atmosfera wiersza. Pięknie napisałeś, jak piękna Twoja dusza być musi. Choć smutny swoją ciszą ale z wielka przyjenością go czytałem. życze Ci najlepszego, podrawiam - Ryszard.
Gość Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Te krople w "zepsutym" kranie krzyczą i podkreślają ciszę powstałą po wyprowadzeniu się z rodzicielskiego domu córki - pianistki; 20 lat grania i nagle nic! Twoja wersja, Elu, spodobała mi się, dziękuję! Pozdrowienia.
Gość Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Żal za utraconym szczęściem, które odkrywa się po jego odejściu... Dziękuję Janku! Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Ryśku, za piękne słowa; piekne są dusze, które dostrzegają piękno w innych duszach! Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi