Dyziek_ka Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Somnambuliczki, księżycowe kochanki Śniące, gorejące uczuciem gorącym Diwy operowe, jasyrowe branki Romantycznie omdlewaniem konające Dotykając bosymi stopami Rozwianymi księżycem włosami Bale tańczące z królewiczami Snują radość między bajkami Tu Książę z gwiazd cały, obejmuje Drżeniem rąk senne cienie zbierane Blednące marzenia mgła zasnuje Ostatnie luny błyski rozdrgane Budzą się, po księżycowej nocy Szybciutko robią kawę i oczy Do szkatułek wrócą papiloty Szminka, …tramwaj – „do roboty” Na kanwie jednego z wierszy Ela Ale’i (takie wywarł wrażenie, że ukradłem księżyc )
Anna_Myszkin Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Podoba mi się zderzenie snu z jawą, tylko pierwszy wers w trzeciej zwrotce wydaje się jakoś "odklejać" oczywistością od magicznego nastroju całości.
Ela_Ale Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Nooo, to zebrałam głaski! Cieszę się niezwyczajnie. A wyszło bardzo ładnie. Co mam napisać, skoro trochę jestem, jak mamuśka?! Nie, nie, żaruję. Naprawdę dobry wiersz. Całuski. Elka.
Dyziek_ka Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz niestety rację, ten wers jest oderwany, ale nie potrafię lepiej. Wyobraziłem sobie *bajkowego, złocistego księcia, który z otwartymi ramionami w blasku księżyca oczekuje na te kolorowe lunatyczki płynące w locie do księżyca*... i… Jeśli zechcesz pomóż. Dziękuję za czytanie i komentarz. Pozdrawiam
Dyziek_ka Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję „mamo”
Anna_Myszkin Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Nie jestem pewna, bo niezwykle trudno i tak jakoś arogancko wplatać w nie swoje, ale może coś w tym kierunku: "Tu królewicz z gwiazd cały przytula"? Mam też pytanie: który utwór Ela Ale'i był natchnieniem? Pozdrawiam.
Dla Jaj Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2010 Lubię wiersze z puentą, a ta jest świtna jak i cały wiersz. Gratulki. Waldek.
Dyziek_ka Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję i zmieniam Było „Królewicz ramiona obejmuje” zmieniam za Twoim przyzwoleniem „Tu Książę z gwiazd cały obejmuje” Nie widzę nic nagannego w tym aby proponować w moich tekstach zmiany (to żadna świętość ). Oczywiście szanuję też inne na ten temat, poglądy. Polecam Wiersz Ela Ale "primadonny" z 25-04-2010 (To ta moja osnowa)
Dyziek_ka Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję a ja jaj miło, Pozdrawiam
Anna_Myszkin Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się, że sobie coś z tego wziąłeś. Ja nie mam innych poglądów, ale tylko w odniesieniu do swoich wierszyków, bo wiem, że wielu ludzi zżyma się na samą myśl o wpleceniu nie swoich słów. Stąd ta ostrożność. No jasne, że ten wiersz Eli. Nie mogłam tylko skojarzyć z tytułem.
Gryf Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2010 Dyziu ja się jeszcze tu zmieszczę, bardzo dobry... zresztą przedmówcy już ci to powiedzieli, a noce wiosenne krótkie, więc po takich balach bohaterki twojego utworu muszą się nie źle śpieszyć do tej roboty, zwlaszcza gdy tramwaje lubią się spóźniać. Pozdrowiam i wpis zostawiam, Janek.
Rekomendowane odpowiedzi