Mea Liberta Opublikowano 20 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 idę w imię wroga ancilla, ego laboro gdy ciocia SamoZło piłuje zęby spod okularów - o zgrozo! - węszy z gracją i księgą w holu zadeptuje ścieżki nie-winy veni, vici - widzieć nie musiała
Giovannii Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Od Cioci SamoZło zdecydowanie wolę teksty Wujka Samo Zło! Przynajmniej jest w nich oryginalnośc i polot a nie tylko na siłę wsadzone wyrazy. Pozdrawiam G.
Mea Liberta Opublikowano 21 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 właśnie tego się obawiałam - że skojarzy się to z tym artystą:/ a w tekstach hiphopu nie widzę żadnego polotu, jedynie czystą komercję i płytkie postrzeganie świata. i między innymi to mnie od hh odrzuca... Pozdrawiam
Giovannii Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Aaa to zależy o jakim HH mówimy, owszem prawie całe WLKP to komercha (nie licząc Peji), natomiast da się jeszcze znaleźć coś pozytywnego w Warszawie lub Katowicach. Choć rzeczywiście czasy kiedy Paktofonika udostępniała "Kinematografię" w internecie minęły i teraz coraz bardziej liczy się hajs. Pozdrawiam G.
Luthien_Alcarin Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 wiersz trudno zinterpretowac, jeśłi patrzy się przez pryzmat pewnych skojarzeń, - trudnych dla ludzi spoza LMK:)... no cóz, swoj urok ma;*trzymaj sie ciepło Agata
Marek Paprocki Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 jeżeli zachowujemy się prawidłowo to niech wszyscy widzą nawet różne pocioty.Pozdrawiam.
Amras_Elensar Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Alez słodko. Aż się wyciszyłem... ciekawe czemu:) Czyżby dziś nr. 32?? Oby nie:) A swój klimacik jest. ZOMO węszy
Mea Liberta Opublikowano 25 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 dziękuję za komentarze. No proszę, LMKowicze - odmieniać ancilla,ae; ego; laboro,are :D
Freney Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 jeśli chodzi o powyższą galerię rozmaitych skrótów - nie zrozumiałem nic :) ale za to same "na siłę wstawione wyrazy" to grają mi bardzo przyjemnie i nie wiem czemu, kojarzą się z "anioł pański" - hmmm... pewnie ta ancilla i "idę w imię" :) bardzo fajna krótka narracja, zgrabna pointa. Już wprawdzie po dziewiątej, ale tam... ecce ancilla domini; fiat mihi... ;)
Rekomendowane odpowiedzi