Judyt Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 cierpienie jest złem onieśmiela człowieka powoduje osamotnienie samo w sobie nie oczyszcza a tylko współdziałanie z łaską wiary pomaga je przełamać żadne zło nie jest ostatecznym ale człowiek ma przyjąć jeszcze większe boże ofiarowanie gdzie największym dla chorego jest ofiarowanie cierpienia za staje się najpiękniejszy tuż przed śmiercią która jest nieuchronna a piękno utrwala się w zesłaniu Ducha świętego i dopiero wtedy pełna dojrzałość jest możliwa kiedy przechodzi się przez nie, towarzysząc drugiemu sobą samym a wielkość człowieka wymaga zatrzymania odpokutowanie jest jego sensem piękno życia w skorupce nas samych
Eunicee Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Nie do końca wygląda to na wiersz,ale słowa mądre, skłaniają do refleksji i to misiępodoba:) pozdrawiam
Zbyszek_Dwa Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Mądre przesłanie Judyt. Cierpienie, zwątpienie itp. to pożywka do samozniszczenia więc pozostaje Wiara i ufność... :)) to bardzo wiele jeśli to się ma Pozdrawiam Judyt :)
krzywy olek Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Do takiego nieba ciężko dojrzeć, dlatego piękny temat i mądrze przedstawiony pozdrawiam
Gość Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Powtórzę za Warsztatem: mądry tekst utworu, przemyślany i poukładany.wielkość człowieka wymaga zatrzymania Otóż to! Człowiek jest wielki ale nie sam. Reszta w wersach. Pozdrawiam Judyto.
Smutek_Jan Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Judyto bardzo dobra puenta, brawo na tak całość. pozdr.
6 kilo Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Judytko, Ty jesteś moim sumieniem!!!! czystym jak łza, onieśmielającym, kocham Twoje pisanie, i Cię pozdrawiam miło, jacek.
M._Krzywak Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Mam taki fajny cytat: "świat z paradoksów jest złożony, bym może jest to świata sens że to co dobrem jest dla jednych, dla drugich bywa czystym złem" Człowiek to człowiek, musi przeżyć wszystko. I i na plus, rzecz jasna. Pozdrawiam.
Marta R... Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Wiosna w pełni gdzie mi tam dojrzewanie do nieba ,ale kiedyś może się zatrzymam w końcu też jestem człowiekiem, ale teraz- Wiosna pozdrawiam papatki zostawiam
Judyt Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za zajrzenie Eunicee, cokolwiek to jest(: J. serdecznie
Judyt Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zbyszku dziękuję za garść uśmiechu, zgadzam się w pełni z Tobą, J. serdeczności po same wnętrzności
Judyt Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To prawda, ale zdaje się da się, J. serdecznie dziękuję za odwiedziny
Judyt Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie Janie, oczywiście fajnie, że jesteś znów! Bardziej poza... J. serdecznie
Judyt Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Smutku Janku dziękuję za odwiedzyny i Tobie, fajnie, że jesteś J. serdecznie
Judyt Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacuniu, Ty jak zwykle z pożywieniem dla mnie(: dziękuję za zapas- motywowanie..eh eh. Jeszcze nie usłyszałam takich słów na tym portalu nigdy! Brakuje mi słów teraz J. serdeczności po same wnętrzności i za wszystko
Judyt Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale dziękuję za cytat- cieszę się. Albo mogłabym też dać vice versa' Życie to nie teatr myślisz opowiadasz życie to jest ciągła maskarada(...) ty i ja teatry to są dwa(...)" tak żeby pasował do Twojego(:, Zgadzam się z Tobą wszystko a to wszystko dla każego znaczy coś innego. Dziękuję bardzo za poświęcenie chwilki , J. serdecznie
Judyt Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapewne(: i dziękuję za uważne czytanie. Wiosna temu nie przeszkadza hi J. serdecznie dziękuję za chwilkę
Waldemar Talar Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Witaj Judytko - bardzo dojrzały wiersz - bardzo refleksyjny a to pozwala i wręcz nakazuje pochwalić autorkę . Zakończenie super - pozd.serdecznie
teresa943 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 do nieba dojrzewa się w cierpieniu, nikt od tego nie ucieknie, bo ono wpisane w życie, sens w tym jak się je przeżywa... i o tym właśnie piszesz :) serdecznie i ciepło, Judytko - Krysia
Bolesław_Pączyński Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Bardzo ciekawe myśli, dobry temat, miły ciepły przekaz poezją, całość mi się podoba. Serdeczności:)
Rekomendowane odpowiedzi