Wilcza Jagoda Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 powrót To nie koniec snu, ciągle ta sama scena . Przecież to było tak dawno. Biegnę do pociągu, nogi wrastają w ziemię. Budzę się, zasypiam, pociąg we mnie, a ja nago, wstydzę się, że mam czarne stopy . Ubieram się w dobre uczynki , dla świętego spokoju zdobyta nowa sprawność - kartki na cukier wielogodzinne kolejki za kieliszkiem kawy albo jakimś niepotrzebnym młynkiem. W środku zimy idę do pracy w gumofilcach.Obcasy nie stukają . Cichutko, mięciutko . I głupio, że wystać nie mogę nowych butów. A dziś co. Nic. Wielki szum. Mam wszystko oprócz kartek na cukier. 2. wersja mine To nie koniec snu, ciągle ta sama scena biegnę do pociągu nogi wrastają w ziemię budzę się, zasypiam już pociąg we mnie a ja nago i wstyd że mam czarne stopy. Przecież to było tak dawno uczynki dla spokoju, kartki na cukier i kolejki za kieliszkiem kawy albo jakimś niepotrzebnym młynkiem. To nic gdy w środku zimy idę do pracy w gumofilcach obcasy nie stukają cichutko, mięciutko i głupio że wystać nie mogę nowych butów. A dziś co. Nic. Wielki szum. Mam wszystko oprócz kartek na cukier.
Anna_Para Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Jagódko: Jeszcze kropka po: "nowych butów". Śnią się po nocach dawne doświadczenia w surrealistycznych obrazach! Dobrze, że to tylko sny! Serdeczności, Para:)
Gość Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Pamiętam te czasy. Wiersz rześko się czyta. Zaciekawia. I zakończenie - jak dla mnie tęskniące. Pozdrawiam.
mine Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Ja zapisałabym to tak: To nie koniec snu, ciągle ta sama scena biegnę do pociągu nogi wrastają w ziemię budzę się, zasypiam już pociąg we mnie a ja nago i wstyd że mam czarne stopy. Przecież to było tak dawno uczynki dla spokoju, kartki na cukier i kolejki za kieliszkiem kawy albo jakimś niepotrzebnym młynkiem. To nic gdy w środku zimy idę do pracy w gumofilcach obcasy nie stukają cichutko, mięciutko i głupio że wystać nie mogę nowych butów. A dziś co. Nic. Wielki szum. Mam wszystko oprócz kartek na cukier. Może co nieco się przyda, a może nie. Ja swoją drogą nie pamiętam tych czasów, ale wiersz ciekawy. Pozdrawiam, a
Magda_Tara Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 tyś ze mnie ja z ciebie, Jagódo :) te same sny, te same nogi wrośnięte w sen, i te cholerne kartki (ukradzione prze świętami).A dziś co. Nic. Wielki szum. Mam wszystko oprócz kartek na cukier. se ne wrati łap co daje los tarzaj się jesteś taka sama Jagódo - wszystko możesz tylko uwierz buziak! to mija, Jaga, rozmawiaj! :))
aluna Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jagodo nic bym nie zmieniała! Pięknie,,,swietnie napisane ,ja bez usterek to widzę! Pozdrawiam! Ania
Judyt Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 jak wszystko- to po co się martwić? wiersz nie z tej dekady, za dużo kropek na pierwszy rzut oka J. serdecznie
bestia be Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 ciekawe obrazek z ,,socjalizmu" , podoba się takie uwiecznienie tamtego okresu zapisane w sposób liryczny pozdr bestia
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Bardzo dziękuję za komentarze, życzę dużo dobrego bez powrotów tamtego okresu.... zdrowka
Marlett Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Wilcza Trudno dojść do siebie po obudzeniu się ze snu pod tytułem ;proza życia w PRL. Wiele podstawowych artykułów można było kupić w sklepach PEWEX-u za dolary. Władza bardzo ich potrzebowała. PozdrawiaM.
Wilcza Jagoda Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i nie tylko władza... dzięki Marlett
Rekomendowane odpowiedzi