Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

bez podpisu by było więcej przestrzeni
do interpretacji ;P. zresztą, zawsze można
pod Norwida podpiąć dowolnego mężczyznę.
jakiś czas temu robiłam tak z malarzami :)

pozdrawiam
Karolina
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jacku, napisany z punktu widzenia fikcyjnej kobiety,
która w ukryciu kochała Norwida. stąd to wszystko.
fakt, można jako metaforę ten wiersz traktować,
jak kto chce. przesłanie jest ponadczasowe.

pozdrawiam
Karolina

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Roma No wiesz, czasem rozepnie się bucik, albo rozwiąże wstążka... Bywaj :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ala, Ty oprócz tego, że naprawdę przepięknie piszesz, to jeszcze potrafisz nakierować, pomóc, znaleźć coś więcej, wytłumaczyć. Choćby tak jak mi teraz, choćby przez to, że dzięki Twoim radom moje wiersze rymowane brzmią o wiele lepiej, a na pozostałe mogę spojrzeć inaczej.  Dziękuję, dziękuję, że tu jesteś :) Żeby tylko "starasz" - rozpieszczasz jak typowa ciocia :)
    • @Andrzej P. Zajączkowski  dziękuję. Mam pytanie do Ciebie, sam też piszesz wiersze? Chętnie bym poczytała :)
    • Zwracam Ci pięć złotych myśli, ciągle te same, zupełnie takie  jak wczoraj i nic nie zużyte.    W blasku słońca i świetle księżyca powtarzam to samo co na kartach zostało zapisane i zachowane  w pamięci.   Złote myśli na których  nie ma śladu czasu ciągle świecące  zapisane złotymi słowami.   Dawne dni nie pokryte kurzem wspominane przy dźwięku muzyki  płynącej ze starych skrzypiec.    Wydobywający się głos potrząsając struną, potem kolejną, muzyka płynie której chce słuchać.   Zatańczymy razem po kole cięgle Ci sami i jak kiedyś młodzi  nie dotknięci przez czas.   Na opuszczonej sali tylko skrzypce zostały, odszedł muzyk  odeszłaś Ty i zostałem sam.   Zamilkła muzyka nie płyną  złote słowa, nikt nic nie mówi otuleni jesteśmy odbitym słonecznym światłem.    Wybarwionych złotych słów które  sam wypowiedziałem nikt nie słucha bo wszyscy już poszli.  
    • Każdy, kto milczy w sprawie ludobójstwa w Strefie Gazy jest współwinny tej zbrodni popełnianej przez Izrael - oświadczył we wtorek prezydent Turcji - Recep Tayyip Erdogan - w przemówieniu emitowanym przez telewizję TRT.   Źródło: Defence24 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...