Melancthe MENczarka Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Gdy już tam dotarłem, przekonałem się, że w piekle jest przeraźliwie zimno. Te opowiadania o ogniu, wymyślnych torturach, to tylko bajki dla niegrzecznych dzieci. Prawda jest sto razy gorsza. Każdą komórką swego ciała czujesz igiełki mrozu, próbujące dotrzeć do twojego wnętrza. A nad sobą widzisz czerwoną gwiazdę na granatowym niebie. Jej blask nie niesie z sobą ukojenia, tylko ból i smutek.
suindra Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 pięknie spodobało się bardzo pisz dalej andrejch zapraszam do siebie ;]
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Ślicznie, pięknie napisany wiersz. A tak z historii, wiesz zesłańcy cierpieli wielki głód, po chlep chodzili 15 kilometrów i więcej. moja mama dostawała sok z brzozy do picia ponieważ nic innego nie było. serd.pozdr.
Sfinks13 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ciekawa konstrukcja i motyw , podoba się serdecznie 13
Joanna_Janina Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Nic dodać, nic ująć... Tytuł trafiony, treść dobra, forma się podoba... ładnie :) Pozdrawiam Janina
Rekomendowane odpowiedzi