Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Somalija   I to dramat w jednym akcie:   Ona:   - I nie jesteś wcale tak dobry - poziom bardzo niziutki i myślę, że to niewiele zmieni - Agnieszka - ma wysoki poziom inteligencji...   Ja:
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

również zapomniałem dodać - w tym wierszu jest praktycznie zerowe opisanie pogromu, czy jakakolwiek ewaluacja tego co się wydarzyło. Jest jedynie napisane, że pogrom jest w głównej mierze współczesnym kielczanom obcy i odległy, a tendencje antysemickie mają się dzisiaj świetnie.
    • @MigrenaBardzo dziękuję! I nie przepraszaj za ciszę,  ona też mówi - tylko bardziej ... @Annna2Bardzo dziękuję! Chciałam się zmierzyć z wierszem onirycznym. :) Pozdrawiam. 
    • Mam Cię ostatnio zbyt często, i myślę czas cały o Tobie. Świat cały zmienia się w zieleń,  w zieleni Twych oczu tonę.   Zieleń oplata mi palce, zieleń przebiega przez włosy. Choć wiem, że kiedyś Cię stracę, daj jeszcze doczekać do wiosny.   Hejnałem dzwonków Cię zwabię, i serca już nie uchronisz. Legniesz miękko na trawie, ustami me usta ukoisz.   A gdy zieloność przeminie i trawa uschnie na słońcu, trwać dalej będę przy Tobie, jak rosa przy rannym zającu.                                       20/07/2025   
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

zapomniałaś dodać na polecenie Stalina
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...