Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 wytrwałym poetom ustalona kolej, grosz z ubezpieczalni, dwa grosze za łóżko, w pokoju biesiadne anioły to mole, których szafa karmi, z podłogi kurz stróżką wprost na ściany, sufit, w tatuaży mapie wiersza ślad wyryty – nie dotarł na papier, wpierw ciało ostyga – łodyga, na której sterczy wachlarz myśli, łzą skropione płatki, z parapetu zwolna przez próchna framugę słów – donic wywody – pierwsze swe upadki odbiera w pokorze - o nie znanej porze przechodniom, będących pociągiem na torze, pośpiechem wyrwany, zawietrzną, na gapę, w przedziale dla matek, bo jedno w wagonie z miejsc tylko zostało, przy oknie, gdzie zaciek odrywał znad szyby wspomnienia jak krople, do taktu, do stuku, ani widu – słychu, życia dar parował jak woda w czajniku, chmura, jedna zeszła z poziomów na ziemię by we mgle czuł jeszcze poeta ten wieczór upojny – z przytomnych padło osób wiele, jeno on bez konia, rogu – marny piechur, szyną wraca życiu – ustalona kolej wytrwały w czytaniu – weź poecie dolej.
Izabella_Sendor Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Witam, wiersz zwraca na siebie uwagę sprawną formą, dobra rytmizacja języka nie wspomagana naciąganymi zabiegami-inaczej -ładna melodia języka nie "pasożytująca";-) na treści.Tematyka może i dość konwencjonalna-ale ja z tych, którzy nie uważają to za wadę tekstu(teraz już trudno o coś nie podlegającego konwencji)-ważne raczej, jak temat jest zrealizowany-a ja myślę, że zrealizowany jest pomyślnie. Miło mi tutaj było pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Izabello za miły mi komentarz MN
Johana von Maahn Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Mnie również było miło. Pozdrawiam;))
asher Opublikowano 17 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Rytm, rym i treść. A ta puenta! Mniam...
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Johana - że się spodobało i było miło przeczytać MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mniam - dziękuję Asher MN
Weronika Szular Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Genialne,super,kapitalne,cudowne,zaj****e...:-) Ja chcę więcej takich wierszy!!!Jestem na głodzie-aaaaach...:D Nalejcie mi :-) Wiersz naprawdę świetny,czekam na podobne w tym stylu i duchu :-) Pozdrawiam Wera :-)
Messalin_Nagietka Opublikowano 19 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też pozdrawiam - i dzięki za gratulacje MN
Rekomendowane odpowiedzi