Fly Elika Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Bestio, tym razem nie umiem się wypowiedzieć na temat tego wiersza, mimo formą zaciekawia. I to tyle, jak na taki w treści krótki wiersz. Dla mnie pośpiech z nadaniem tytułu. Zaburza mi to jego odbiór, Lub się spóźniłam. Pozdrawiam
bestia be Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Fly dlaczego tytuł jest integralną częścią wiersza i jeżeli młodość nie poprowadzi, to po zażyciu szaleju zapewne może się spotkam z Sokratesem, gdyż nikt nie wie co jest po drugiej stronie, a tytuł ma dwa kierunki np cykuta jako trucizna i dlatego mickiewiczowska prośba o skrzydła, by nie żyć w truciźnie, a ,,mala herba cito crestic" dziękuje za odwiedziny i komentarz szacuneczek be
Fly Elika Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Tak nie zrozumiałam wcześniej, zmęczona chyba już dzisiaj jestem, tak, trucizna może być czymś czego się doświadcza i to efekt wybujałej młodości. Chyba jestem stara od nie wiem odkąd i miłość dodała mi skrzydeł. Pozdrawiam
bestia be Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czasami sam nie wiem , co piszę? pozdrawiam również zdrówka życzę szacuneczek be
Fly Elika Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Może, chciałam uwspółcześnić, i nie umiejąc odpowiednio odczytać twojego wiersza. Starałam się przekonać swoim komentarzem, żeby nie traktować tej trucizny jako truciznę, tylko coś co jest być może dopiero przed ludźmi młodymi. Poza tym są młodzi i młodzi, niektórym są potrzebne skrzydła, innym nie. Też nie zawsze potrafię odczytac o co chodzi autorowi lub napisać dobry komentarz nadający się dobrze pod wiersz. Nie wiem, kto w tym się myli bardziej akurat w tym co napisał. Jednak to twój wiersz, i twoja myśl w nim była, a moje to tylko jakieś wtrącone zdanie. Też mogę się pogubić. ;-) Serdecznie
bestia be Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fly zauważyłem , że Ty masz poetycki dar , jednak nie każdy potrafi to dostrzec , widać to też po Twoich komentarzach, gdyz czasami więcej napiszesz niż autor miał na myśli już 2 razy mi tym sprawiłaś radość , ba i czegos nauczyłaś:):):):) serdecznie bestia
Fly Elika Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Dziekuję Bestio, miło to słyszeć, choć w sekrecie powiem też, że poezja również może przerażać, i to nie zabawa? Myślę tak czasami, jak Ty.
Tango171 Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 bestia be:czytałem taką książkę-"Hipokrates uczeń Sokratesa", który też został otruty tę samą trucizną. Ale nie będę tutaj jej komentował. Ogólnie wiersz na plus. Pozdr. b; J.S.
bestia be Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Tango skoro na plus to rad jestem dziekuje za odwiedziny i komentarz szacuneczek be
bestia be Opublikowano 25 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Fly kto myśli znaczy, ze jest coś wart, powiedziałem tylko prawdę co myślę odnośnie Twojego postrzegania poezji, jak pisania dzieki za wszystko szacuneczek be
Rekomendowane odpowiedzi