Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
LessLove 1 356
@MIROSŁAW C. Warto zaryzykować. Z pszczołą, kobietą... Życie jest ryzykowne i najczęściej kończy się śmiercią. Pozdrawiam Cię :-)
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez wiedźma · Opublikowano
@Mel666 czuć szczerość w każdym wersie. Obrazy jak żywe. Czasem właśnie najtrudnoej jest się odważyć. Piszesz jak ja to nazywam " na gołej duszy ". Wiersze niosą ciężar. Każdy ma swoją historię. Ten mnie poruszł najmocniej. Trzymaj się ciepło. Uściski. -
Przez Mel666 · Opublikowano
@wiedźma to już drugi raz kiedy jesteś najbliżej tego co chciałam przekazać. To mnie ogromnie cieszy. Mówię tu o zależności, lojalności i uwolnieniu się....w każdym aspekcie -
Przez Duch7millenium · Opublikowano
@Waldemar_Talar_Talar Cisza to śmierć, Cisza to odejście, Cisza to przejście Na drugą stronę Strata za cudu koronę Cisza bywa podła, Nieuchwytliwa, Wstydliwa i złośliwa Cisza w samotności jest jak błąd w wieczności Cisza jest jak myśli nisza, W ciszy rodzą się demony, w ciszy nie ma osłony Cisza nudą wieje Cisza życiem chwieje -
Przez Czarek Płatak · Opublikowano
Fajne jest to, że ten wiersz zaczyna się od bardzo ludzkiego 'chwilo, zostań', ale nie zamienia się w narzekanie na przemijanie. Jest tęsknota, jest świadomość końca, a jednocześnie zgoda na życie takim, jakie jest. No i trochę bawi mnie, że podmiot mówi o swoim 'pospolitym świecie', a chwilę później pokazuje księżyc myjący twarz w jeziorze i sarnę między drzewami. Niezbyt to pospolite :)
-
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne