teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 nieśmiałość uroczą wiosną wyzwala świeżość natury do raju niesie ptasie trele ponad chmurami daj się uwieść muzie odgórnie spójrz na świat z odwagą w liryce wypowiedz co czujesz
bestia be Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 sentymentalnie i lirycznie, podoba się szacuneczek be
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. liryka zazwyczaj sentymentalna, "trafia" w serca podobne do "niej" dziękuję :):) serdecznie pozdrawiam - Krysia
bazyl_prost Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 odezwa taka, piszcie, różnorodnie bym dodał
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oczywiście, odezwa jak najbardziej racjonalna dziękuję :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Anna_Para Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zawierzyć muzie, z wiosną zanosić odrodzone po zimie trele? Do jednego z nas czy do każdego poety? Wiosennie, z nadzieją, śpiewnie Krysiu! Uśmiecham się do wiersza! Cieplutko, Para:)
Niemy Krzyk. Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Krysiu jak ładnie..samo słowo "wiosna" budzi pozytywne uczucia;D Serdecznie, M.
Duks Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Witaj Krysiu. Dobry wiersz. Pozdrawiam, Andrzej
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I do jednego, który zainspirował i do wszystkich, którzy tu zajrzą :) O, jaki piękny masz uśmiech Aniu :) wiersz się odwzajemnia :)))))))) Dziękuję. Ciepluśko i radośnie - krysia
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam romantyczny Niemy Krzyku :) Dziękuję za pozytywne odczucia. :):) Serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Andrzeju. Cieszę się, że wiersz wg Ciebie dobry. Dziękuję. :):) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
krzysztof marek Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 oj, żeby to takie proste było ;) ładny wiersz Krysiu! pozdrawiam ciepło :)
łysy taytanczyk Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 krysiu, czy są takie wiersze, w których nie uwodzisz? Jak zwykle pięknie. Zdrówka!
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Tereniu, zastanawiam się: urocza wiosna, czy urocza nieśmiałość? Wiersz, bardzo wiosenno - optymistyczny, podoba mi się. Uściski - baba
teresa943 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Andrius :):) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzyś, czy mamy robić tylko to, co proste? Czasem podjęty wysiłek przynosi smakowite owoce :)))) Dziękuję. Cieplo i serdecznie - Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja uwodzę w wierszach? Nie wiem...co powiedzieć...to chyba zależy od odbioru Czytelnika, chce czy nie chce...być uwiedziony :), bo ja piszę tak jak czuję w życiu :) ale miło, że Ty ...zdaje się, jesteś poddatnym gruntem :) Dziękuję. :):) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nieśmiałość uroczą wiosną wyzwala świeżość natury można wstawić "jest" czyniąc wers zdaniem lub zastosować myślnik, wg mnie niekoniecznie,nieśmiałość (jest) uroczą wiosną alboniesmiałość uroczą wiosną - nieśmiałość (jest) uroczą wiosną lubnieśmiałość (kiedy?) uroczą wiosną wyzwala świeżość... zakręciłam jak to ja, więc wszelkie uwagi mile widziane :) Dziękuję Izo, że podoba się. Serdecznie i ciepło - Krysia
Baba_Izba Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nieśmiałość uroczą wiosną wyzwala świeżość natury można wstawić "jest" czyniąc wers zdaniem lub zastosować myślnik, wg mnie niekoniecznie,nieśmiałość (jest) uroczą wiosną alboniesmiałość uroczą wiosną - nieśmiałość (jest) uroczą wiosną lubnieśmiałość (kiedy?) uroczą wiosną wyzwala świeżość... zakręciłam jak to ja, więc wszelkie uwagi mile widziane :) Dziękuję Izo, że podoba się. Serdecznie i ciepło - Krysia Dzięki Krysiu, teraz zrozumiałam zamysł, odczytywałam jednak inaczej. Przyzwyczaiłam się, że przenosisz znaczenia, kończąc często w następnym wersie, a tymczasem, w tym wypadku powinnam odczytywać wers jako zdanie. Błędnie odczytywałam tak, jak by był przecinek po "nieśmiałość", lub "uroczą". Teraz inaczej to spostrzegam, serdecznie pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi