Zbyszek_Dwa Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 zawstydzone drogi milczą lecz dusza wciąż mąci metalowe uśmiechy między otchłanią a błękitem murami niemożności zagubione miłosierdzie pozbawione opcji kształty nie potrafią rozśmieszać zatańczyć odrobiną pokory moja wina mówisz zwróć mi wolność słyszysz cholera jasna znów wszystko muszę sam uładzić
Anna_Para Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Trzeba szukać ładu;) A "zwróć mi wolność" - boli! Godzić się na układy, scalać kryształ, by znów zabłysnął. Podobają mi się metafory i całość. Pozdrawiam Zbyszku, Para:)
Joanna_Janina Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Ostatnia zwrotka mnie razi. Reszta może być. Chyba pisane w przypływie emocji. To tylko moja osobista sugestia. Pozdrawiam Janina
teresa943 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz niewątpliwie zatrzymuje. Jest pełen emocji. Prawdopodobnie peel, znlazłszy się w patowej sytuacji, wścieka się na siebie samego ...przed lustrem. No właśnie, "ten" w lustrze "wali" prawdą prosto w oczy. Nie da się przed nim usprawiedliwić. Jedyną zaletą jest to, że mozna "mu" napluć w twarz i wykrzyczeć złość. Choć to i tak spłynie po "odbiciu" jak po kaczce, jednak może przynieść chwilową ulgę, ponieważ emocje znajdą ujście. Moim zdaniem puenta podkresla stan emocjonalny peela, a sposób wyrażenia jest jak najbardziej naturalny. Człowiek doprowadzony do stanu rozpaczy, nie jest w stanie dobierać "salonowych" słów dla wyrazenia tego, co czuje. Dziala impulsywnie jak w samoobronie. Zadaje ciosy na prawo i lewo. Gdyby Autor zastosował umiarkowanie, wiersz straciłby na autentyczności sytuacji. Ale to tylko moje zdanie. Wiersz mi się podoba zarówno pod względem treści jak i formy. Odnoszę wrażenie Zbyszku, że piszesz...po rostu życiem a warsztat masz coraz lepszy. :):) Serdecznie i ciepło - Krysia
Zbyszek_Dwa Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Poszukiwanie ładu Aniu to takie szamotanie się ze sobą Dziękuje za podobanie i zaglądanie :) Pozdrawiam
Zbyszek_Dwa Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Dzięki Andrius za ciekawość :) Pozdrawiam
Zbyszek_Dwa Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Witaj Joanno Potrafiłem sobie wyobrazić rozmowę peela do lustra o sobie :) Ostatnia zwrotka taka musiała być - czasem wszyscy mamy takie emocje myśle, że łagodnie przedstawione :)) Dzięki za chociaż "może być" Pozdrawiam Asiu Jasiu:)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2010 Witam Krysię :) Prawda w oczy mimo emocji boli mniej do lustra i dodaje odrobine dystansu to wystarczy peelowi :) To jak ruchunek... albo rozliczenie PIT-a :))) Emocje, te nagromadzone trzeba jakoś rozładować a lepiej jest nie na kimś Serdecznie dziękuję za wgłębienie się w treść wiersza i pochwały :))To dodaje talentu... :) Miłego sobotniego wieczoru Krysiu :))
Rekomendowane odpowiedzi