Marek Paprocki Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 ty który masz się za kogoś który słuchasz Bethovena i czytujesz Kanta któremu wielce się wydaje i takoż uważa powiedz kiedy ostatnio jadłeś pieczone ziemniaki z ogniska albo na mokradłach zrywałeś kaczeńce za chwilę odjedziemy a ciebie nie widać
Bernadetta1 Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 na mnie niestety az tak bardzo nie podziałał...pozdrawiam
Agata_Lebek Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzecia zwrotka jest bezbłędna, aż chciałoby się więcej w tym temacie, ale myślę że jednak powinna pozostawić taki niedosyt. Jeśli taki był zamysł to wyszło świetnie. Tytuł "przed podróżą" = przed śmiercią (jak dla mnie) i fajnie, że nie zostało tu właśnie użyte słowo śmierć, a jest ono tylko w domyśle.wędrówką zwiewną życie jest człowieka ... Bardzo na plus :) Pozdr.
gęba_w_niebie Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 do III strofki włącznie jest zgrabnie; puenta mi się nie podoba, jest zbyt codzienna, potoczna, oczywista i w ten sam sposób podana... coś bym zrobiła na Twoim miejscu z ostatnim dwuwersem, bo wiersz przez niego traci (lekkość, zwiewność właśnie, a w zamian za to dostaje kulę u nogi. and that's no good, you see)
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na mnie tez nie. Pozdrawiam.
bestia be Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 ciekawe przesłanie , takie ,,fikuśne" ale na tak serdecznie be
H.Lecter Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Co ma piernik do wiatraka ? Czy słuchanie Bethovena, musi wykluczać zajadanie się ziemniakami z ogniska ? Peel ma jakieś kompleksy...? ; )
Magnetowit_R. Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 na prawde brak tematów na wiersze? no i brak związku przyczynowo skutkowego. słabizna, wg mnie
Agata_Lebek Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedno drugiego nie wyklucza. Myślę, że należy te wersy odebrać jako jeden z przypadków, przykładów. Znam takie ! :) Temat na długą, żywiołową dyskusję ;) Nie wolno generalizować... ot co ;P
Agata_Lebek Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 P.S. Myślę, że wiersz chciał opowiedzieć o tym, że wielu z nas szuka sensu w rzeczach uznanych za niezwykłe z poczuciem "wielkiej mądrości życiowej" i szpanu (często to zauważam u osób słuchających np. Jazzu - nie rozumieją go, nie lubią, ale słuchają i obnoszą się z tym tylko dlatego, że tak wypada, tak jest modnie, tak jest ambitnie itp., a omijają urok rzeczy zwykłych, prostych w których drzemie największa niezwykłość właśnie, marnując w ten sposób dany czas, który jest przecież ograniczony. Nie chcę przez to powiedzieć, że słuchanie jazzu jest be. Chodzi mi tylko o to ile rzeczy można robić bezsensownie, tylko dlatego że inni przez to uznają że jest "trendy" lub coś w tym rodzaju... Wiersz zabieram do ulubionych.
janusz_pyzinski Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 jeszcze chwilkę poczekaj,już jadę - do wiersza bo dobry i do ogniska z ziemniakami bo też dobre-pozdrawiam
anton Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba się
Aleks Kleks Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 końcówka bardzo fajna niewymuszona a wymowna wcześniej jednak wiersz zdaje się zdradzać objawy niedopracowania pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też tak uważam, ale autor zrobił to trochę nieudolnie, sorki tak myśle:P
Rekomendowane odpowiedzi