Krzysztof_Kurc Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 niespokojna jak zwykle przebiegła godzin prędkość opadającego popiołu struga nie doświetlonych miejsc tych odnalezionych na nowo słów do zapamiętania dużo nie chcę stracić głowy pochylanie jak w pokorze nie dla mnie czterdziestodniowy stan po kolejnym samospaleniu
Tomasz_Biela Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 zgrabne i do odczytywania chociaż wersyfikacją bym się pobawił ale i tak jest spójnie / pozdrawiam t /
Judyt Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 niewiara- i tylko tyle samospalenie własne może być tożsame z popiołem- jeśli wola ( który wiele wyjaśnia w swej symbolice), ciężkość mogłaby stać się wspólna, J. serdecznie Krzysztof
bestia be Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 podoba się krótko i na temat serdecznie be
Anna_Para Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Popielcowa refleksja? Brak pokory wobec przemijania i nieuchronności losu - poważna refleksja. Gdybym mogła doradzić: zrezygnowałabym z inwersji, i zapisałabym w łącznej pisowni "niedoświetlonych". Ale być może to cechy stylizacji w tym wierszu? Wobec tego - posypuję głowę popiołem Krzysztofie, Anna:)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chwilę bawiłem się zapisem, wydaje mi się optymalny by pokazać to co chciałem. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy niewiara? W pewnym sensie, jednak....samospalenie ma nie jedno znaczenie. Pozdrawiam Judyto Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Inwersje są moją zmorą, ale i radością. "Niedoświetlonych" z premedytacją, zapis błędny, tak "nie" wydawało mi się w tym miejscu bardziej wyeksponowane. Pozdrawiam Anno Krzysiek
Anna_Para Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Dzięki za pozdrowienia, bardzo potrzebne;) Gratuluję i dziękuję za rozwianie wątpliwości, Anna:)
Ireneusz Ziętek Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Na czasie. Pozdrawiam Irek
Magda_Tara Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Krzychu, jak dobrze, że jesteś :) przeciwwagą dla mnie. pięknie, poważnie, refleksyjnie, mądrze i że zacytuję refren Baby (a niejako mój):wszytko niby się już wie a tu bach obuchem w łeb buziak, Krzychu
Judyt Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy niewiara? W pewnym sensie, jednak....samospalenie ma nie jedno znaczenie. Pozdrawiam Judyto Krzysiek tytuł i treść mnie tak naprowadziła w odczycie- i tak odczytałam jak wyżej jeżeli ' nie dla mnie' to dla kogo? serdecznie Krzysiu
Pan_Biały Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 wątek religijny, no tak 40 dni to długi okres czasu ciekawie pozdrawiam r
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 zastanowiłam się dłużej nad "samospaleniem"...myślę, że ma tu bardzo istotne znaczenie, szczególnie w zestawieniu z posypaniem głowy popiołem Krzysztofie, wiersz z głębokim przesłaniem do osobistej refleksji :):) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak wyszło. ;) Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ot i właśnie, ja przeważnie nasmucę, jak mam napisać coś wesołego. ;) Widać taki los. Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy niewiara? W pewnym sensie, jednak....samospalenie ma nie jedno znaczenie. Pozdrawiam Judyto Krzysiek tytuł i treść mnie tak naprowadziła w odczycie- i tak odczytałam jak wyżej jeżeli ' nie dla mnie' to dla kogo? serdecznie Krzysiu Zawsze mam świadomość tego że każdy znajdzie trochę inną interpretację, jeśli chce. Cieszę się kiedy mogę ją poznać, wtedy wiem czy tekst spełnił swoją rolę. Wiara to wbrew pozorom kwestia wyboru i cierpliwości. Dla mnie. Pozdrawiam ciepło Judyto Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czterdzieści dni, i to bez niedziel. Miło mi że ciekawie. Pozdrawiam Pana Białego Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię szukać dwuznaczności i słów. Cieszę się zawsze jeśli tekst może budzić do refleksji. Może to oznaczać że znajuję myślących i przeżywających podobnie jak ja. Pozdrawiam Krystyno Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi