Gość Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Stopić chciej taflę lodową słonecznym promyka blaskiem, uśmiechem, pogodną mową; niechże dni już będą jasne! Na łąki włóż nowe stroje w zieleń soczystą namiętne, umają niech ręce twoje ogrody kwiecistym pędem. Przynieś do mnie tęsknotę z gór, zbudź echo w głębinie lasu, zanieś je wiatrem do chmur by słonko wyjrzało z nich czasem. Pomaluj błękitem nieba i zanieś pieśni radosne, skowronka i bzy na drzewach posadź i bądź w nich na wiosnę!
Ela_Ale Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Piękny, Walentynkowy Kwiatek. Dzięki za cieplejsze tchnienie. E.
Gość Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Wiosną zapachniało. A wiosną gdy niedźwiedzie budzą się ze snu zimowego, światu na amory się zbiera. Zieleń, błękity, kwiecistość,słoneczność i .... nadzieja. To wszystko w Twoich słowach Eugeniuszu ;-) Ciepłe myśli jak zawsze wysyłam. J.
Adam Sielatycki Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Oj, żeby proroczo:) Pozdrawiam na piękny, zimowy dzień;>
Gryf Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Witaj Eugeniuszu, tak pięknymi słowami przywołujesz wiosnę. Niech ona już nadejdzie, a jak nadejdzie to podmuchem moich skrzydeł resztę śniegu wymieciemy. Pozdrowienia jak zawsze z przyjaźnią. Janek
Ryszard Kisiel Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Witaj Gienku, piękny pachnący i kolorowy wiersz. Podoba mi się. Serdecznie pozdrawiam Eugeniuszu.
Gość Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 W kolejności: Ryszardzie, Janku, Adamie, Jolu, Elu... Hurtem dziękuję Wam za przeczytanie i powitanie Pani Wiosny o której już ptaki śpiewają w słoneczne dni. Serdecznie Was pozdrawiam. Eugeniusz
Rekomendowane odpowiedzi