Baba_Izba Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 w labiryncie niemożliwości bo taka jesteś nie nadążam między musisz a opuszczeniem rąk trwa życie mijają lata za szybkie by nadszedł wiek późny cykliczne podróże pośpieszne obiecywałeś będziemy wieczni wśród śmiertelników naznaczonych trudem gdyby to nawet dzień był ostatni będziemy szli hardo razem przez wodospad w górę teraz mi każesz poddać się kaskadzie parną chmurą wzbić się na przekór nurtowi bezwolnie płynąć do zaniknięcia cień kłaść na ziemię bez deszczu jałowy uwierz już wkrótce znów będziemy mogli docenić cenną kruchość nie najgorzej w kolejnym pociągu uśpimy troski na trasie szczęśliwej drogi
bestia be Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 obiecywałeś będziemy wieczni -- podoba się wiersz w całości jednak ten fragment najbardziej mnie zastanowił ładnie piszesz szacuneczek be
Liryczny_Łobuz Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Oj Babo-Babo - i Ciebie (Was) dopadł ten spleen? Poczekaj na wiosnę - może wtedy kupicie ten bilet (chociaż na kuszetkę!) i ..."wsiądź do pociągu, byle jakiego..." - jeszcze trochę cierpliwości.:)) M.
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i "ładnie", napisz Bestio - co Ci się wydaje nie tak, dobrze? Proszę. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, tylko mnie bardziej prozaicznie dokucza bardziej śledziona (spleen) niż chandra (spleen). Kiedy dzień już dłuższy, mnie się ma na życie! Właściwie odczytałeś przygnębienie peelki, ale myślę, że u niej też będzie dobrze: gorzej z wierszem, bo Ty Najmilszy Liryczny, baju, baju a co z uwagami? Liczę na Ciebie bardzo, masz dobre oko i wal! Ku dobremu! Ściskam (i potrząsam) z życzliwością - baba
Judyt Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 bardzo do zamyślenia jak dla mnie Izbo myślę, że zawsze człowiek ma wybór nawet jak płynie rzeką, choć nurty też bywają, to może tak po krótce, J. serdecznie
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Judyt, za czytanie i refleksje nad.. Miło mi bardzo, serdeczności - baba
andrejch Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 niezłe jak bym miał ci dac ocene dał bym 6 ;]
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kochaniutki, nigdy nie jest tak źle, by nie mogło być gorzej i nigdy nie jest tak dobrze, by nie mogło być lepiej! Sześć w skali szkolnej! To dużo, ale tak mi mów! Bardzo miło, jak Ktoś tak mile połaskocze ego! Myślę, że trochę jeszcze wiersz się zmieni, mam taką nadzieję, na lepsze, bo tak zwykle się dzieje w Warsztacie. Serdecznie pozdrawiam - baba
Liryczny_Łobuz Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Napisałaś - bo Ty Najmilszy Liryczny, baju, baju a co z uwagami? Liczę na Ciebie bardzo, masz dobre oko i wal! Ku dobremu! Ale NAPRAWDĘ - tylko mogę przyłączyć sie do tych wszystkich hurra-komentarzy - Szóstka za temat (wielu ludziom bliski - nie tylko kobietom) i za wykonanie. Nie szukałaś łatwych porównań i metafor - sam bym chętnie taki napisał, ale ... mój speen jeszcze nie dorósł :)) M.
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja, najśliczniej dziękuję za czytanie i słowa. Miło Ciebie gościć, serdecznie pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Czytałam już kilka razy w odstępach i wydaje mi się, że jest ok, przynajmniej nic mi nie przychodzi do głowy. Jeszcze spróbuję później. Tymczasem pozdrawiam serdecznie - Krysia
Pan_Biały Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 rozważania na temat egzystencji nawiedzają i mnie, aż nazbyt często to co było, jest i będzie to my w tym życiu może nieco nazbyt obrazowo, ale bardzo dobrze się czyta i dzięki wierszowi spędziłem dobrą chwilę u Ciebie Babo pozdrawiam i najlepszego r
Anna_Para Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 najłatwiej bezwolnie poddać się nurtowi w parną chmurę wzbić się słoneczną kaskadą cień rzucać na ziemię bez deszczu jałowy Babo! Wywołałaś mnie do tablicy! Wzruszył mnie ten wiersz Izbo! Serdeczności! Para - nomen omen:)
Magda_Tara Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 jestem i jestem i jestem i będę chodź przepadnę albo nie kiedyś Babo... Kochana Izo :* i d z i e WIOSNA - już za chwilę :)
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt. Jesteś Liryczny - Najmilszy, ale babie - tak już wolno! Ja nie jestem zadowolona, zwłaszcza z końcówki, ale wszystko musi się jeszcze uleżeć, może jutro coś wpadnie do glowy. Serdeczne dzięki za ponowne odwiedziny i dodanie mi otuchy. Zawracam Ci głowę, a przecież Walentynki tuż, tuż, prawie już! Pewnie dużo serduszek chcesz jeszcze wysłać!?Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu, bardzo! Najważniejsze dla mnie to, że przeczytałaś! Jak będziesz miała jakąś uwagę lub wątpliwość, coś Ci wpadnie do głowy - napisz, proszę. Uściski - baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Biały, jesteś dzisiaj mało krytyczny, to z powodu Walentynek? Dziękuję za czytanie i za tę "miłą chwilę" u mnie. Przyjemność po mojej stronie! Najserdeczniej pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Miła za czytanie i komentarz, przyjemnie Cię gościć! Para do pary, z Parą w opary, nawet w chmurę parną, dam nura z tą Parą! I-zbo-czyłam z tematu; dzięki za wzruszenie i-z(b)a wszystko! Ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiosna tuż, tuż! i d z i e WIOSNA - przyjdzie odwilż, i d z i e WIOSNA - będzie ślisko! a WALENTY co prezenty wciąż rozdaje i całusy - dzisiaj, jutro, zawsze - święty, a baba rozpustna - mówią i szalona, bo całuje tylko w usta, buziaków spragniona! Dziękuję za zwiastowanie WIOSNY, coś mi się wydaje, że wcześniej niż zwykle przylecą bociany i inne ptaszko - pszczółki, co uskrzydlą, zawrócą w głowie! Nie przepadaj mega Taro, żyj, błądź i bądź! Najserdeczniej pozdrawiam - baba
Rekomendowane odpowiedzi