Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję nieustająco nieustawać - cza czyścić!
Dział: poezja współczesna przypomina publiczny szalet - każdy kto chciał wstawiał sobie i teraz jest poplątanie z bigosem.
Zacząłem już dziś przenosić, ale łączenie ciągle muli - co to jest? 5 okienek otwartych i już siada, a dwa przenoszenia równocześnie to horror :(

Taka sprawa jeszcze: wisi pasek u góry ze starego "stroju" gdzie są stare linki i tam cały czas np. wyświetla się: Witamy - że nie jestem zalogowany. Czy jest on potrzebny? Zabiera kawałek ekranu.

Rozmyślam na temat PW i mam odkrywcze argumenty. Panie Lechicki - drżyj, bo zapolemizuję niebawem :)

pozdrawiam życząc sobie i Wam wytrwałości w tym jakże trudnym... etc.
Bogdan

Opublikowano

Ech, miejmy nadzieję, że to nie stanie się regułą, że dochodzi 18:00 i Interklasa siada.

Opublikowano

Angello, czy mogę zrobić tak, że ci wpiszę tu listę tworów do przeniesienia w dół - a ty to wywalisz hurtem?
Bo mi strasznie czas to zabiera, a robota czeka (no bo muli :).
Jak nie - no to pozostanie mi łopatką toto G. wywalać :)
pzdr. b

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pewnie. Tylko obawiam się, że Tobie to tak samo chodzi jak mi.
Opublikowano

No to mamy przerąbane (jak mówiili moi uczniowie onegdaj :).
1. Czy ja muszę oceniać wiersz (!!!) jak chcę tylko wyedytować coś albo dopisać: Pozdrowienia proszę via mail? :)
2. Jakbyś mógł mi jeszcze napisać krótko, co to jest: censored i te słówka obok (jaka jest ich funkcja).
3. I jeszcze nie moderowałem forum dyskusyjnego - to proste?
Czy mogę przenosić wiersze "do góry"? (między jakimi - jeśli tak).

I tak zrobię ci listę, bo mnie naprawdę muli (chyba bardziej niż tobie, choć mam tu teraz maszynkę dwuprocesorową :), ale w domku tylko AMD 400 :(((((
pzdr. Bogdan

Opublikowano

Podczas przenoszenia, a właściwie przed, jest taka opcja. Jeżeli odznaczy się ją to wówczas w dziale nie pojawi pierwotnym nie pojawi się napis "Przeniesiony: x" (gdzie x to tytuł wiersza).

A strona działa okropnie. Nic na to nie poradzę. :/
Opublikowano

1. Tak. Pozdrowienia na e-mail

2. Consored - odpowiednik "cenzrua"
Zamiana brzydkich wyrazów na jakieś tam. Tutaj tego nie będziemy stosować. W poezji czasami wypda przeklnąć - to też środek artystyczny

3. Proste, ale rzadko kiedy będzie to forum moderowane. Takie przypadki jak kłótnie czy bluzganie drugiej osoby - myślę, że warto moderować.

Lista może być. nie ma problemu.
Ja jestem w nocy dość często i wtedy mniej muli.
Teraz średnio co 15-30-40 sekund otwiera się strona mi.

a.
Opublikowano

Jesu, angello, ty dałeś wszystkie wiersze z działu poezja do współczesnej?!
Wywaliłem z 30 i końca nie widać :((((
Jeszcze proszę o te inne słówka obok "Censored" - może do czego to służy i czy mam dotykać :)))
Dobrej nocy - wyganiają mnie od kompa już dziś.
B.

ps. Lechicki - dokończ czyszczenie współczesnej - zrób sobie dobrze :)

Opublikowano

Nieeee. Niczego nie wywalałem :)) Po prostu poprawiłem. Bo widzisz, zapomniałeś odznaczyć tej opcji "Daj informację o przeniesieniu" i cały dział współczesnej był zawalony: PRZENESIONY itd. :)) Ale nic się nie stało. :)) Wszystko w porządku.

Wiersze, które przeniosłeś, znajdują się w P.

Dobrej nocy :)

a.
Opublikowano

No to się zabieram do roboty. Mam myjke ciśnieniową i dużo środków myjących.
A z PW... do czego to? Psipsiańsko po kątach się marzy? Ewentualnie dobrym pomysłem byłoby uruchomienie PW, ale tylko od moderacji do użytkownika. Rzadko spotykam się na innych portalach z tego typu komunikacją. Niczemu to nie służy.
W dyskusjach, a właściwie w ogłoszeniach ktoś napisał, że głosowanie stworzy wielką ilość TWA. Brak głosowania likwidował te twory? :) To tak na marginesie.

Opublikowano

Lechicki! :) ty normalnie niewyżyty jesteś w dyskusji chyba?
Czy ja zacząłem już dyskusję? Poczekaj, zbiorę argumenty i jak walnę - to siądziesz na piętach.
PW - jest wielkie!!! i kochane :)))
Głosowanie zmusza mnie do dwukrotnego klikania, a to cholernie osłabia mą starczą dłoń! :(

No to tyle :)

Opublikowano

Jesu (po raz wtóry :)
Ja chyba jestem niekomunikatywny :( Chodziło mi o to, że wszystkie wiersze z działu poezja (czyli od lipca - po połaczeniu) wylądowały w dziale WYŻSZYM (czyli ten miał, chłam i wszelka kloaka!).
Mnie to rusza strasznie - ale dokąd to czyścić, dokąd (data)? Chyba z miesiąc zejdzie, żeby odnależć te wszystkie dzieła, a zostawić - hańba!

Lechicki - nie widzę, żebyś cokolwiek robił! :)))

Pa - mam do myślenia przynajmniej.
Bogdan

PS. Angelo - jak wchodzę w -> Admin to mam tekst po angielsku PunBB (zero znaczenia :( oraz przyciski: Users, Censoring (to już wiem), Bans, Reports - co to znaczy? i CZY MOGĘ spróbować jak to działa? :D (nie mylić z Grzegorzem Działa :)

Opublikowano

Przepraszam, to ja źle Ciebie zrozumiałem. Niestety, ale gdy połączyłem dział P i Z, wszystkie nowe wiersze zostały automatycznie przypisane do kategorii 2 (czyli do działu Z) - gdyż był jeden formularz, a jakaś kategoria musiała być. Wypadło na 2. Nie pomyślałem, że kiedyś, gdy rozdzieli się te działy, może być z tym problem.

Pewnie. Nie ma żadnego problemu. Tylko musisz uważać na jedną opcję. Nie wiem czy moderatorzy mają do niej dostęp, ale lepiej dmuchać na zimne. Otóż można skasować użytkownika i wszystkie jego dane. W profilu jest taka opcja "delete user".

Wszystko inne można testować do woli.
Opublikowano

angello, sprawdż link:
http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=10254

tam był wiersz Ciućki, a jest wpis Giovanniiego o wykasowaniu wiersza :(

pzdr. B.
(tylko mnie nie zbanuj - zobaczyłem teraz swoje IP i porównałem :(

Opublikowano

Cóż, mam nadzieję, że takich wpisów nie ma wiele - tj. to tylko pojedyńcze przypadki.
Spróbuję później ten wpis poprawić.

Nie rozumiem :).

a.
Opublikowano

Taaaa... Rób cokolwiek, gdy nocą serwis się sypie, działać co chwile nie chce a do tego jakiś szalony administrator żąda testowania różnych rzeczy :) No to ja sobie nie porobiłem nic, bo gdy już wytestowałemi obejrzałem co trzeba, to zrobiło się późno i usłyszałem przed domem pyrpyrpyrpyr mojego transita. Wsiadać trzeba było i jechać w siną dal zasnutą nocnymi mgłami (albo spać mi się chciało).
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lechicki!!!!
Ja już doszedłem na czystko do 11 strony, a ty wciąż śpisz :D

A miało być tak pięknie: ładne wiersze, wartościowa poezja.
Grzebię w tym G. z wakacji i się ogłupiam i nie napiszę już nic sensownego, bo mnie przenicuje na prozę - chyba? (pozwolisz natalio coś umieścić? :)

pzdr. b.

• Dodaj nową pozycję...