Gość Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Żona Moja żona, jak to ona, chodzi zawsze obrażona. Pamięć Co było przed, nie wiem po chwili, bo pamięć nie ta, już mi się myli. Słomiany zapał Tak się zapalił, że go widzieli, za chwilę zgasł i diabli go wzięli. Niecnota Na cnocie siedziała Niecnota, proszę, niech wejdzie zanim mi przejdzie, mówiła, ochota. Przekora Przekora była chora więc poszła do doktora, a doktor mówić lubił: przekora panią gubi. Poeta Pretenduje tutaj do miana wielkiego poety, wielkiego świętego ma za patrona, niestety! 5 luty 2010
Intarsja Lumiere Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Wow :) Cudne i moje klimaty :)
Gość Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 przekora sił nabrała więc do doktora znów się udała miły doktorze, sprzedajesz mi kota w worze przekorę mi wypominasz o swojej zapominasz a może dla zabawy obie je połączymy moja mnie wtedy nie zgubi a my się zabawimy ! Musiałam jakem przekora ;-) Ale wiesz, że to z sympatii Eugeniuszu. Intarsja wyraziła dokładnie to, co i ja poczułam. Macham więc łapką i znikam.
Duks Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam serdecznie. Bardzo zabawne fraszki. Pozdrawiam
Gryf Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 No Eugeniuszu, dla mnie wspaniałe. Tu poeta nie pretenduje, on już jest wielki...
Ela_Ale Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Bardzo dobre! Dla mnie - Niecnota. Pozdrowienia gratulacje. E.
Gość Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Dziękuję wszystkim, którzy przeczytali, a w szczególności Intersji, Jolkowej, Dyziowi, Duksowi, Gryfowi i Eli za miłe mi komentarze! Czuję się zobowiązany kontynuować, choć teraz pod presją, bo zawiesiliście mi tak wysoko poprzeczkę! Pozdrawiam Was serdecznie! Eugeniusz
Rekomendowane odpowiedzi