Luka.... Opublikowano 8 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 HOMO SUM żyjąc dajemy świadectwo bezsensu trwania na drodze leżał kamień dotykany nogami potrącany słowem że zawadza żyjąc dajemy świadectwo naszemu absurdowi sąsiadka zeszła ze schodów opierała się o śliską poręcz klęła że za śliska żyjąc dajemy świadectwo bezmiarowi głupoty nocą pachniał las rozlanym pod drzewem piwem puszka rzucona niedbale żyjąc dajemy świadectwo poszukiwań siebie stałam na środku drogi z poziomką w ręku wiedzieli że stoję z poziomką w ręku wiedzieli że stoję wiedzieli że na środku drogi żyjąc dajemy świadectwo
Krzysztof Ritter Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Dobry i przemyślany wiersz. Czytałem go chcąc zrewanżować się za ocenę mojego :-) Wiersz przypadł jednak mi do gustu i ze strony technicznej oraz także artystycznej. Bardzo ciekawie przedstawiony główny temat wiersza (sytuacyjnie). Wiersz mówi o podstawowym ale jakże głębokim i ważnym zagadnieniu "żyjąc dajemy świadectwo". Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi