Marcin Gałkowski Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 uciec którejś nocy z paczką fajek flaszką książką tak by nikt tu nie pamiętał uciec przybrać nowe imię nowy dom zbudować choćby z piasku zniknąć tak niespodziewanie nic nie mówić wsiąść gdzieś w pociąg i przed siebie i przed siebie aż się woda zmieni w wino uciec hen daleko uciec hen gdzie nie znajdziesz mnie i zostawić wszystkie myśli i zapomnieć wszystkie twarze parę słów za dużo ich za dużo było żeby zabrać je ze sobą uciec hen daleko uciec hen za rzekę gdzie nie znajdziesz mnie uciec hen daleko uciec hen za rzekę gdzie nie znajdziesz mnie nie gdzie nie znajdziesz mnie nie(K-ko, 16 I 2010)
Magda_Tara Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 oooo??????? znowu!!!!!!!! już to kiedyś było! tylko nie zabieraj przepiękny tekst. napisz muzę nagraj! tyle w tym smutku ale i nadzieja na spotkanie może lepszego może oswojonego brawo Marcin :))
Anna_Para Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Pełno żalu do życia, świata, pełno pragnienia ucieczki. Dokąd? W nowe, choćby z piasku! Nie tak łatwo ucieka się od samego siebie, z samego siebie! Udany, emocyjny tekst, dobrze by się to śpiewało! A od miłości można uciec tylko w ramiona drugiego człowieka - wysługuję się Gombrowiczem:) Byle z rozwagą, powoli! Najlepiej uciekać powoli! I pisać! Pozdrawiam serdecznie, Para:)
Toby Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 Treść mi bliska, acz czasem chyba każdy tak ma :)
Marcin Gałkowski Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2010 dzięki za komentarze=) ano, aż się w końcu zacząłem przez to na akustyku uczyć grać, co sobie od dawna obiecałem, bo na sam głos i klawisz to nie ma specjalnej magii a wziąć gitarę na plecy i - właśnie - uciec, to jest coś=). do Kalifornii na ten przykład. albo na Syberię. a co do uciekania w ramiona drugiego człowieka... to się nie sprawdza, lepiej uciec w ramiona muzyki;). jak pisał Stachura: 'Nadchodzi noc /I zimno z nią. /Mam ręce dwie, /Obejmę się. //Ukryję się, /Utulę się /We własną sierść.';) Ma[tk/gd]a, fajnie, ze widzisz w tym nadzieję, bo ja jakoś nie za bardzo;). to co innego było i zniknęło, nie to. pozdrawiam G.
f.isia Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 dzisiaj - dla mnie przezroczysty, więc jeno mogę pozdrowić, :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2010 Na piosenkach się nie znam, ale wiersz słaby. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi