Kikus Dzikus Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Posiadam stos Poświatę śliwowicy 6 poranków lewo nożnych One chyba krzyczały Notoryczność skupiam Na regale Hitlera Wieżę Babel posiadam I strajki w okopie Posiadam fortunę Co zachłannością się toczy Surowość względną Nadętą i dumną Za regałem karygodność O wulgarności nie mówię Stąd Dobrze zmielona czepliwość Posiadam zakończenie Przyjaźni wszelkich kaźni Cyklicznie Oskarżam U Podstawy dnia A wszystkie z siedmiu Dręczą nachalnie Posiadam Spokój Bo nadejdzie Cisza
Magda_Tara Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 ooooooo :)) "posiadam" cykliczność zamierzona, chociaż w pierwszym zderzeniu raziła (cykliczność owa) świadomość posiadania "siedmiu" wróży dobrze :)) zakręcone, ale podoba się takie zakręcenie :* :D
Baba_Izba Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Przeczytałam, nie umiem się wypowiedzieć na temat wiersza, nie bardzo rozumiem np.obecność Hitlera? Zaznaczam obecność i zmykam pozdrawiając - baba
HAYQ Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Myślę, że każdy coś takiego posiada, lepiej lub gorzej poukładane na swoich regałach i skrytkach. Nie każdy jednak umie to tak ciekawie wyartykułować, zobrazować, prześwietlić. Ale do tego trzeba mieć stos, czasem dobre oko, a nawet dystans i poczucie humoru. Wiele z tych rzeczy tu znalazłem - sporo powtórzeń ale i tak ciekawy wiersz. Pozdrawiam.
Kikus Dzikus Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 masz rację Tara - 7 to szczęśliwa liczba, tylko czemu jest 7 grzechów głównych? o.O ;] pozdrawiam Babo! Miło mi, że mnie odwiedziłaś. Co do Hitlera hmm... to Ty możesz posiadać kogoś innego;] pozdrawiam HAYQ nie ma to jak Twoje słowa! pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 Wiersz nabiera tempa w miarę czytania... hmm... fakt, jest nieco zakręcony, ale tytuł na pewno staje w obronie wiersza... ogólnie... wg mnie jest nieźle. Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi