Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ja akurat jestem protestantem. W wieku 12 lat zostałem ochrzczony przez baptystów w Morzu Bałtyckim. Tak... było bardzo romantycznie, nie to co w jakiejś wanience, czy baseniku tak jak większość. Ale co kto lubi.   W tym kościele, z którym jestem obecnie związany jest bardzo dobra kadra i w wielu innych z nurtu ewangelicznego. A cóż kościoły historyczne mają swoje wzloty i upadki. To już problem ich wyznawców. Zawsze można poszukać lepszego.
    • @Domysły Monika   Niech pani przeczyta treść między wierszami - rozumie pani do czego oni dążą? Do zabicia mojej skromnej osoby za pośrednictwem aparatów słuchowych i przy okazji - wykorzystania finansowego, jak mówiła pani Wiola - to już wszystko było, więc: po co oni to powtarzają - stosują praktykę błędnego koła?   Łukasz Jasiński    @violetta   Z nikim nie walczę, tylko: stosuję samoobronę - do wyborów parlamentarnych w październiku - dwa tysiące dwudziesty trzeci rok - wszystko u mnie dobrze funkcjonowało.   Łukasz Jasiński 
    • @Łukasz Jasiński Europa upada, z kim będzie walczył? Z utopią? Z Muskiem ? 
    • @Lidia Maria Concertina głęboko i celnie. Pozdrawiam.
    • @violetta   Wiem, a jak mam walczyć z ludźmi, którzy pełnią wysokie stanowiska urzędowe z zespołem Downa, zespołem Aspergera i są niedorozwinięci intelektualnie? Więc? Zgodnie z obowiązującym prawem mają prawo żyć pod opieką rodziny lub formalnego opiekuna, jednak: nie mają żadnego prawa wchodzić do środowiska osób pełnosprawnych - obniżać poziom cielesny, umysłowy i duchowy - takim ludziom jak ja, zresztą: wyżej wymienione choroby posiadają charakter genetyczny - wbrew opinii Ministerstwa Zdrowia, tak przy okazji dodam: zespół Downa został wykreślony z chorób genetycznych, tym samym: nie jest chorobą wrodzoną i zostanie im odebrana dożywotnia renta socjalna - mamusia będzie musiała iść do niewolniczej pracy... Aktualnie panujący system robi to samo - co czarna mafia - kościół, to: tym bardziej - jestem za wprowadzeniem Republiki Narodowej lub Dyktatury Wojskowej, także: uregulowanej prawnie aborcji, kary śmierci i eutanazji.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...