Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Kamil Olszówka mówi Pan o sprawach ważnych, fundamentalnych, lecz językiem archaicznym, nawiedzonym a szkoda! Wspomniany prymitywizm rzuca mi się za każdym razem w oczy, gdy odwiedzam kraj, ale najwięcej jest go w necie, na portalach - byle kto może dać upust mentalnym zboczeniom, ( jak pewien ruski troll tutaj, który wyciera sobie usta moim nickiem)… Panie Kamilu, mamy galopujący neokomunizm , komunistyczne działania w departamencie edukacji, demontaż wartości, a bez nich nie będzie szacunku dla starszych, słabych; tolerancja jest wybiórcza, dla innowierców- tak, a nie dla katolików ( którzy są ostoją walki o życie poczęte! ). W kulturze masówa i wygrywa z wieloletnim warsztatem muzyków ( choćby klasycznych), a to, co wyzute jest z odniesień kulturowych w imię pozornego uniwersalizmu pozostaje  płytkie, przestrzegał przed tym Elliot, przestrzegał Karpowicz , cyt: „ zunifikowanie języka, byłoby też zunifikowaniem wyobraźni, a w efekcie- monotonią sztuki, czyli jej śmiercią”. To się dzieje.  Alosza Awdiejew pisze : „ nie daj się zrównać” i że „ żyjemy w czasach, kiedy równouprawnienie prowadzi do pobłażania nieuctwu i głupocie”; o „ triumfie człowieka pospolitego” pisał prof. Legutko w książce pod tym tytułem , a stosunek do wartości ?    Kiedyś pewien pseudomentor, komuch, czytając mój wiersz o dziewczynce w zespołem Downa, sugerował abym koniecznie skreśliła dopisek o „ Downie” - dlaczego ? Domyśla się Pan? Tyle o żałosnej poprawności politycznej i kształtowaniu „ trendów poetyckich” w duchu neobolszewickim…,):   pozdrawiam.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@MIROSŁAW C. Inaczej mówiąc jest tylko teraźniejszość... pozdrawiam :-)))
    • między polityką ideologiami wszelkimi racjami wyższego rzędu do tego stopnia dorosły jesteś by mierzyć siły w kroplach nie soplach ale wciąż jeszcze ostrzem wprost w ziemię      
    • @Sylwester_LasotaBardzo dziękuję! Ja chyba nie wiem. :) @Marek.zak1Dziękuję za obecność.  Marek G. wykorzystuje wszystkie momenty, chociaż nie aż tak apokaliptycznie. Jego "zemsta" jest urocza, ale dlaczego uważa, że on tylko bierze, a Karen i Gordana tylko dają? :)) Pokrętna jest ta męska logika. :) Pozdrawiam. :)))))) @Migrena Migrena bardzo dziękuję! Ale zrobiłam pewną gafę, bo miałam napisać, że to z Twojej inspiracji. Twoja "Apokalipsa" tak mnie zauroczyła. (Już poprawiłam).   Chciałam, aby był transgresyjny. :)    @Jacek_SuchowiczBardzo dziękuję!  Jacku, sprawdziłam podane przez Ciebie leki. Nie wysyłaj mnie tylko do sanatorium! :) Pozdrawiam.  Niech inni łykają, co chcą z apteki, ja swoje źródła mam we własnej rzece. Feminost? Regurinal? - banały! Moje soki życia są doskonałe. Jeszcze babka ze mnie pełna ognia, czas nie połamał - wciąż jestem głodna. @Alicja_WysockaBardzo dziękuję! Oby tak było - nieraz koniec jest początkiem. :))) Pozdrawiam.  @Rafael Marius@huzarcSerdeczne dzięki! :)
    • @Dagna Ale motylek na hieny rzucić się już może 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...