Natuskaa Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 raz do roku gdy mróz maluje a śnieg okrywa ziemię biało z komnat uczuć pałacu zamarzniętą otoczonych fosą spoglądamy przez maleńkie okienko aby stwierdzić czy tam w stajence narodziły się już zmiany taka ciemna noc a gwiazda jasna w oddali blaskiem płonie tu zaś na pozór bezpiecznie i pewnie bo nie trzeba umieć żeby chodzić po wo(lo)dzie cały ciężar opierając na ramieniu tak ludzkim jak my sami o ileż łatwiej mogłoby być odnależć się we własnym Betlejem nie czując się niczyim dłużnikiem
Baba_Izba Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 Bardzo cenne przemyślenia, ładny wiersz, spokojnych, radosnych Świąt "odnależć się we własnym Betlejem nie czując się niczyim dłużnikiem" - baba
krzysztof marek Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 "odnaleźć się we własnym Betlejem nie czując się niczyim dłużnikiem" motto dla mnie z Twojego wiersza. zabieram ze sobą nawet jeśli nie pozwolisz ;) pozdrawiam i wesołych świąt życzę :)))))
Natuskaa Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cenne czy nie ... ale własne. Również Wesołych i dzięki
Natuskaa Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Skoro tu jest to nie mogę nie pozwolić. Wesołych również.
Pan_Biały Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 e tam najpierw trzeba znaleźć własną ulicę to miasto poczeka naiwnie wyszło pozdrawiam r
Natuskaa Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasne: ronda, objazdy, skrzyżowania... Może i naiwnie, ale ja z tych naiwnych jestem. To co w środku wypływa więc w tym klimacie. Również pozdrawiam
Natuskaa Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wodzie czytaj lodzie. Woda - lód (woda zamarzmięta). Od fosy.
Rekomendowane odpowiedzi