Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

nie będę nigdy zupełny
pałętając się ikrą za to
będziesz ty słodka pirania
łykając moje alibi
rozpętasz rybę podwójnie
groźniejszą w symbolach
niemoralnych bez resztek
na rozsadzającej płuca
głębokości własnych religii

mężczyzna i kobieta
wobec mężczyzn i kobiet
wobec głosu i rozgłosu
wobec daru i udaru
wobec rozpłynięcia
cali

wobec

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Boisz się ? dlaczego ?

Dzięki / uszanowanie t /
bo jest jakiś straszny - jakby miał... zęby
nawet druga strofa, z perspektywy trochę naciąganego kaligramu - szczerzy się ;P
- takie wrażenie - co się dziwisz?
zdrówko

kasia :)

Bez obaw :)
uszanowanie t /

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Byłeś zraniony Juljuszu? Byłeś zraniony Juljuszu. Nic nie powiem światu Jak prowokuje święty człowiek Nic tylko rzucać w niego Kwiatami Grozy nie widać Liczyć nie ma na kogo Się powołasz Na duszę Na dłuższą  Metę Nie mogę patrzeć
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

poważnej krzywdy nikomu nie czynią lecz pokłuć mogą niesamowicie są jak ta kotka podrapią z siłą potem kochają przez całe życie :)
    • @Bożena De-Tre Nie musi.  Dziękuję za przeczytanie i komentarz 
    • Hi hi! Ha ha! Przyszła wiosna, A ja naga W polu sobie nóżką macham   Królewicz, był ze mną ustawiony ale wolę parobka, trzech nawet!   Polewka czarna, a suknia biała do śmierci! Voila, nie kłamię!   W zaścianku piszczą plotki, cwałuję ku tym dźwiękom o dorodnych panach w kontuszach, w talarach...   Łzy leją się gęsto, bo ja tylko szlachcica z za drogi przyjęłam Reszta kwapi się ku jakimś karłom z dużymi brzuchami   Nie dogodzisz mi, ach ta ja! Oby czasy przyszły lepsze, a sny...   We śnie widziałam rzeczy dziwne.. wielkie białe łodzie, a na nich panny skąpo w nici ubrane, Wrzeszczące ptaki, a tam wewnątrz jakieś komory jasne, szkłem ozdobione gdzie przyjemnie sobie bawią się ona w niebieskiej sukni, on niczym kontur w bieli jak za dawnych czasów.   .. w końcu jakże jestem dziwna! Od stóp do głowy, te kształty pokrętne i nic się nie zmienia poza laty przybranymi   Cóż wesoły będzie ze mnie pożytek, może waćpan zza miedzy, może jakiś żydek.. Nie znam ni czasu nie miejsca, po cóż mi one? Czy wysoko czy nisko i tak przeminie wszystko! Chwila moją ulgą!  
    • @Konrad Koper zagadkowe i przez to bardzo zajmujące. Pozdrawiam:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...