Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

początek jest znany
Kafka, 1924, pisarz

Brod mniej znany przyjaciel
ewakuuje praskie zapiski tego pierwszego
ku chwale pisarza i czechosłowackiej republiki

Ester – imię jak z Hłaski
tworzy archiwum
tworzy świat dla pokoleń
tworzy pełne konto

Tel Awiw opady w normie
temperatura gorąca

Franz ciągle mieszka pod 22

Opublikowano

byłem, ale trzeba spać, więc powiem tylko, że sytuację domknąłeś z każdej możliwej strony, to powinno może działać jak pętla? skoro dla kafki wartość jest 1, to dla kowalskiego też może być 1, albo zero. w każdym razie ten schemat niech się jakoś rozlewa. Chociaż tekst w takiej formie jest dla mnie skończony i dobry, brakuje mi jakiegoś pejzarzu do tej pogody ;P.
zdrówko,
jimmy

Opublikowano

uznanie dla pomysłu i umiejętnego wykorzystania motywów, natomiast i mnie brakuje tła, w tej formie nazbyt sprawozdawczo - z drugiej strony przepoetyzownie może wytrącić z orbity dość skondensowaną, silną konstrukcję - nie wiem... w każdy razie oryginalnie, to trzeba przyznać.
pozdrawiam
kaśka.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

zimna woda, zostaję na ladzie
dzięki za zerknięcie
pozdrawiam
r

:)
odstrasza cię zimna woda?
zaryzykuj
:)
pieszczoch
ciepło-krwisty jestem, więc brrrrrr:) nie wchodzę:)))

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• dlaczego wiatru nie widać czemu słyszymy echo   dlaczego boimy się śmierci czemu nie widzimy Boga   dlaczego słońce nie gaśnie czemu rzeka nie płynie w tył   dlaczego wymyślono zdrady czemu służą złość i łzy   dlaczego człowiek jest mądry czemu czasem głupieje   dlaczego żółw tak długo żyje czemu nie żyjemy tyle my   dlaczego podczas śmiechu po twarzy płynną łzy   dlaczego nie wszyscy umieją rozumieć wiersze   to nie są dziecinne pytania błądzimy w nich także my
    • a kiedy się tłumaczę mój translator pomija kolejne zwroty   spocony siadam na skraju wiersza   cień w lustrze odbija się czkawką zmęczonej niedzieli  
    • @Poet Kao! W takim razie, bardzo mi miło, być porównywany do takich postaci:) 
    • Mężczyźni w garniturach, Kobiety w kostiumach, Szare cienie w ciężkich, starych murach. Stukają, dzwonią, piszą, liczą. To papierowi ludzie, Bez twarzy, są numerami. Ich twarze bez wyrazu, kamienne, bez skazy. Prawdziwy jest zapach parzonej kawy, budzi w nich życie.   Będą obrady! Przy kwadratowych stołach zasiądą, by zebrać i zapisać myśli. Życie na smyczy!   Zegar leniwie wybija godziny. Papierowi ludzie wychodzą, Mieszają się w tłumie. Iluzja pryska. Budzi się w ich sercach nadzieja. Nie stukają, nie dzwonią, nie piszą, nie liczą... To tylko iluzja bytu w nawiasie.
    • @Poet Ka   Bardzo dziękuję!  Pozdrawiam. :)))    Niech blask PoetKi nad nami zaświeci, Gdy fraza natchniona przez duszę przeleci.       @andrew   Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam.    Nim złoty promień wieczność otworzy, Przyjmij ten świat, co darem jest Bożym. W każdym uśmiechu i w każdej łzie, On zawsze Ciebie prowadzić chce. @iwonaroma   Bardzo dziękuję!  Pozdrawiam świątecznie! :)  @Poet Ka   Bardzo dziękuję! :))   Choć zając kica i woda się leje, Ja w inną stronę niosę nadzieję. Pędzla nie chwytam, jaj nie maluję, W spokoju ducha Świąt wypatruję. Nie dyngus mi w głowie, nie psoty i żarty, To czas na refleksję był dla mnie otwarty. Z rodziną wkoło, w miłości splotach, Ważniejsza bliskość niż barwna pozłota. W głębokiej zadumie, przy wspólnym stole, Taką tradycję w Wielkanoc wolę.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...