Michał Kurdyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Głupota próby przeprosin Cisza eteru Pewne nie wiadome Rozległe pytania Domyślne odkrycie Gniew ofiary? Oprawcy? Ból Żal istnienia Rozdrapane rany Wielka pustka Nagłe olśnienia Cichy krzyk Wisielczy cień o skraju poranka [sub]Tekst był edytowany przez Michał Kurdyk dnia 31-08-2004 14:56.[/sub]
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nasz Michałek się ładnie rozwinął hihi :)) byle tak dalej Tera
Wuren Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Hmm... Pierwsza zwrotka niezła (nie wiadome celowo?) Tylko "wisielczy cień o skraju poranka" to harakiri tego wiersza :) Przez pierwszą zwrotkę plus :) Pozdrawiam Wuren
Kosiarka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Samobójstwem tego wiersza jest "żal istnienia" i "cisza eteru". Nie można powtarzać w wierszu- ( w WIERSZU ) słów i zwrotów powszechnie znanych, bez uzasadnionej potrzeby. Czy autor myśli, że czytający żyją w oderwanej rzeczywistości? Nie ma w tym wierszu siły łaczącej, spójności. Każdy wers żyje sam dal siebie i nie chce mi się ułożyć w całość. Pozdrawiam Monika Es.
Gość Milena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kosiarce dziękuję - nie wiersz to, a zlepek "dobrze" brzmiących wersów, między łbem a zadem ciągną się kręgi - rusztowanie, ten tekst jest wiotki
Coolt Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 A gdzieś,Chłopie,czasowniki pogubił? ;) Cisza eteru Żal istnienia Wisielczy cień o skraju poranka to mi się nie podoba i sugeruję poprawkę. Reszta nienajgorsza :) Pozdrawiam serdecznie Coolt
Michał Kurdyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wiem czy się rozwinełem.. ale napisałem to aby nie zwariować.. gdzieś musiałem to co czuje (ból) wyrzucić.. i tak powstało to coś..
Michał Kurdyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to do czego czepiasz się to ostateczność.. wizerunek osoby która się powiesiłą z bólu.. i jego ciało wisi porankiem w promieniach słońca..
Michał Kurdyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystko tam ma swoją logike... i zostało stworzone celowo
Michał Kurdyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie uwazam tego za wiersz... bardziej jako uwolnienie się z bólu który wczoraj mnie ogarnoł... i wszystko w tym co napisałem ma sens.. ma swoja logike.. wystarczy dobrze rozpatrzeć tytuł i nie czytać tego jak wiersza lecz jak pewne koleje życia załamanego człowieka..
Michał Kurdyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po co czasowniki? przecie trza być oryginalnym.. te słowa mają w sobie i tak dużą moc przekazu i czasownik jedynie by zamordował cały przekaz
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Eeeee... Nie podoba mi się... Ten u-twór składa się tylko z ciekawych epitetów... A najbardzoiej podoba mi się : "wielka ustka" ;))) "Domyślne odkrycie Gniew ofiary? Oprawcy? Ból" - to do wyrzucenia moim zdaniem. Średnio. Można dużo lepiej... Język polski jest bardzo elastyczny. Nie wiem czy Pan wie, ale są jeszcze np. czasowniki...
Michał Kurdyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ty no kazdy moze się pomylić :P To co dla Ciebie do wyrzucenia zostało specjalnie stworzone.. ukazuje to czy na pewno ofiara jest ofiarą a oprawca oprawcą.... Wiem ze są czasowniki... ale czy twórczość nie polega na tym by być nieco oryginalnym? Troche na bakiel ze wszystkim? czasem fajnie jest poeksperymentować..a i nie kazdemu ma się podobać.. mi się podoba bo oddałęm temu prawdziwe uczucie.. a dokładnie ból.. wiec dla mnie to co w głębi mnie tak bardzo bolało...
Patrycja Rosłoniec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No o tym bólu już zdążyłeś wspomnieć w każdym komentarzu dtyczącym komentarza... I, że chciałeś być oryginalny też... Do mnie Twój utwór nie przemawia. Pozdrawiam, Pat.
Michał Kurdyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie kazdemu może pasować :) ale lepiej aby wogóle do kogoś przemawiał niż do nikogo.. :D i również pozdrawiam
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miało być boleśnie i nic z tego, miało być oryginalnie i też nic. Jeszcze jakieś pytania?
Michał Kurdyk Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pytania zawsze się znajdą.. :P Puki co.. jesli choć by znajdzie się jedna osoba której to co robie się spodoba to bede dalej to robił.. ale jak nie bedzie.. to na pewno zakończe katorge dla was tym co pisze...
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tyle zostawiam
Rekomendowane odpowiedzi