Boskie Kalosze Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 jesienią za każdym liściem wrzask wrony
ganges Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sugestywne 3-5-3. Zamiast pochwał spróbuję zaimprowizować na temat. Mam nadzieję, że choć trochę, udolnie. krakanie pomiędzy liśćmi księżyc Miłej niedzieli.
Ania_Ostrowska Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sugestywne 3-5-3. Zamiast pochwał spróbuję zaimprowizować na temat. Mam nadzieję, że choć trochę, udolnie. krakanie pomiędzy liśćmi księżyc Miłej niedzieli. Przepraszam, ze to będzie uwaga na temat impro a nie pierwowzoru, ale znikła jesień z tego haiiku. Liści zasłaniających księżyc ubywa, wiec czytelniejsze byłoby w L3 "więcej księżyca" czy coś w tym rodzaju - Ania
ganges Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sugestywne 3-5-3. Zamiast pochwał spróbuję zaimprowizować na temat. Mam nadzieję, że choć trochę, udolnie. krakanie pomiędzy liśćmi księżyc Miłej niedzieli. Przepraszam, ze to będzie uwaga na temat impro a nie pierwowzoru, ale znikła jesień z tego haiiku. Liści zasłaniających księżyc ubywa, wiec czytelniejsze byłoby w L3 "więcej księżyca" czy coś w tym rodzaju - Ania Aniu, dziękuję za propozycję - Twoim zdaniem - "czytelniejszej L3". Zdaniem autora "jesień" (czy musi ona "musowo" być w moim "impro"?) nie "znikła z tego haiku". Jako (mój) czytelnik masz prawo do swojego odbioru. Jeszcze raz, Aniu, dziękuję, i przepraszam Gospodarza tego wątku za małe(o) księżycowe zamieszanie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi