dzie_wuszka Opublikowano 30 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 źdźbła białej trawy mróz zważył zieleń łąki i opadła mgła
dzie_wuszka Opublikowano 30 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 ż jest premedytowane :)
aluna Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie widzę powodu! Raczej medytowane:))
dzie_wuszka Opublikowano 30 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie widzę powodu! Raczej medytowane:)) powód jest taki, Aluno, że jeśli idzie o zjawisko, to 'zwarzył' :) ale chciałam zasadzić znaczenie na fonetyce, dlatego wpisałam alternatywną wersję znaczeniową, poprzez ortografię :)
aluna Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Jeżeli t a k to OK! Zdrówka!No i serdecznie! Ania
jasna Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale z tego mrozu odważnik... metaforyczny ;-)). Dzie wuszko :-) aby uniknąć metafory, a jednak zważyć co nieco można zastosować inne myki. Jul, na przykład zrobił to tak:mżawka gałązka unosi się po kropelce (Juliusz Wnorowski) Pozdrawiam, jasna :-))
dzie_wuszka Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 łi tam, nie boję się metafory. nie jestem szczególnie krępowana formułą ;) i tak w recytacji, nie ma to znaczenia :)
Rekomendowane odpowiedzi