Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pośród bieli białych ścian,
gdy kroplówka czas odmierza,
wyliczamy dawką strach,
wysłuchując cudzych zwierzeń...

Gdzieś za oknem mija czas,
było lato, jest już jesień.
A tu, w głowie myśli tłok...
ile człowiek jeszcze zniesie..?

Ile marzeń czas przekreślić?
Z ilu zrezygnować dróg?
Aby można było w końcu,
zaznać spokojnego snu...

Opublikowano

Czasem trzeba się zatrzymać bo refleksje, zaduma...
Twój wiersz Elu zatrzymał i mnie na dłuższą chwilę.
Ciepłe myśli zostawiam
J.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka dzięki, przywiozę słońca trochę:)
    • jeśli słowa tworzą przestrzeń z której śpiewnik kłuje słuchy tudzież zdania łączą prześwit w skazywaniu kto jest głuchy jeśli murarz wbrew kucharce chciałby zapraw kij napaćkać choćby po w jej komin walką kiedy nie maż za kim wracać kiedy wzięli z niej sześć jelit nożownikiem w absolutnych poczekalniach chwil pościeli tudzież z wiązką dystrybucji jeśli łączyć chce ciut godnej pocałunków, wbrew Judasia po błażanie ust swobodnym; przecież trąbili skądś jaśniej
    • Zazwyczaj całość pojawia mi się w głowie od razu, ale postaram się drastyczniej redagować. Tu np chciałem usunąć ostatnią zwrotkę. Dziękuję za opinię i pozdrawiam. 
    • dziś o starość się potykam boli tu boli tam lecz i tak się uśmiecham bo to fajny kram   są spacery są krzyżówki dobra książka  film transmisje sportowe ba miłosny flirt   mało tego  - dopowiem odnajduje w tym to coś co umknęło z biegiem lat dziś odkrywam to na nowo    opisuje to w wierszach raz wyraźnie a raz nie ale i tak powiem wam ten kram cieszy mnie
    • Jest wielu tak skrzywdzonych ludzi i czasem wystarczy dobre słowo, by choć na chwilę było im lżej. Tylko ten młodzieniec i pani? Trochę zaskakujący zestaw dwojga ludzi , nawet jeśli to tylko symbol Kredens pozdrawia 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...