Jan Rybowicz Opublikowano 25 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 dzisiaj umarłem i jestem bardzo szczęśliwy nie uczestniczę już w waszych wojnach o ropę o wolność cudzą przy jednoczesny zniewoleniu samych siebie umarłem i sami sobie wchodźcie do unii europejskiej sami sobie głosujcie na lepsze zło szukajcie kryzysów których nie ma pijcie mleko które nie jest mlekiem czytajcie swoim dzieciom szwedzkie bajeczki ja umarłem tylko dlatego że się nie poddałem
Joanna_Janina Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Czasem lepiej umrzeć niż żyć w takim świecie... Wiersz skłania do przemyśleń i takie lubię :) Pozdrawiam serdecznie Janina
Melancthe MENczarka Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 cudo.... gdybym umiała tak dobrze pisać, pewnie napisałabym coś podobnego... z tym dzisiejszym światem to masz rację... nie jesteś jedyny, który woli umrzeć, niż brać udział w tej całej zabawie "dorosłych" >.
Pan_Biały Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 dzisiaj umarłem i jestem bardzo szczęśliwy nie uczestniczę już w wojnach o ropę o wolność cudzą przy jednoczesny zniewoleniu umarłem wchodźcie do unii europejskiej głosujcie na lepsze zło szukajcie kryzysów których nie ma pijcie mleko które nie jest mlekiem czytajcie dzieciom szwedzkie bajeczki ja umarłem dlatego że się nie poddałem Janku dobry tekst - dosłowny i konkretny, usunąłem słowa zbędne w moim mniemaniu, lecz wiersz jest Twój, a to tylko moja sugestia. wersyfikacja ułatwiła czytanie:) chyba pozdrawiam r
Promil Czwarty Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Super wiersz, jak jesteś tchórzem który myśli że wszystko samo się układa a ty nie masz na nic wpływu, szkoda że nie masz jaj żeby się temu przeciwstawić, ale spoko, my ci popsujemy świat, a ty se pisz wiersze jak ci źle, hehe.
teresa943 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 dla mnie to "umarłem" jest wieloznaczne i tylko w takim rozumieniu widzę pozytyw "narzekań" peela serdecznie pozdrawiam - Krystyna
Jan Rybowicz Opublikowano 26 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Dziękuje za wszelkie komentarze. Chociaż nie lubię się wypowiadać o swoich wierszach to jeśli to pomoże w interpretacji... W tym wierszu doszukiwałbym się tylko życia...
Rekomendowane odpowiedzi