M._Krzywak Opublikowano 18 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 ogólnie to mamy fajnie zawsze się znajdzie jakiś Bruce Willis który uratuje świat defetyzm jest raczej niewskazany cieszmy się i machajmy rękami jedna do góry druga w dół coraz trudniej czytać, że on i ona nie mogą dojść do ładu, mniej piją a więcej kochają a to jest niezdrowe zwłaszcza w wieku gdy więcej pryszczy niż rozumu no i zawsze zostaje nam antyk przekupstwa, zdrady, zabawa w zabijanie ale to przecież poważne wzorce nie musimy też czuć się winni nigdy nikogo nie ukrzyżowaliśmy no i wreszcie mamy poetów na koncie bękarty, syfilis i gdzieś tam duch narodu snuje się opętany w razie czego to wszystko na komunę się zwali i już będzie lepiej
Anna_Para Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Taaa, smutna diagnoza przełomu wieków! Wiersz jest dobry, Pozdrawiam, Para
michalekorg Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 no właśnie przykra rzeczywistość i w prostych, bezpośrednich słowach przemawia bardzo dobitnie. (treść nawet zbieżna poniekąd z moim wierszem Skarby;))) Wiersz bardzo do mnie trafił, zresztą myślę, że nie tylko do mnie;) Ogromne gratulacje;)pozdr a tak swoją drogą zastanawiam się nad przyczyną tego, że w tym "warsztacie" sypiemy sobie różnistymi komentarzami , negatywne, pozytywne, "dobre rady", nikt jednak jakoś nie ma ochoty podjąć się wcześniej próby interpretacji, a przecież musimy to robić wzajemnie chociażby po to by autor wiedział, że jest poprawnie odczytywany;) cosik z tym będzie trzeba zrobić. Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam;)
Toby Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 [quote] w razie czego to wszystko na komunę się zwali i już będzie lepiej Nie sposób nie zgodzić się z tym zdaniem Michale, z doświadczenia zawodowego /pracuję w branży szkoleniowo-doradczej/ dodam tylko, że większość osób z dysfunkcyjnych środowisk, z ktorymi mam sposobność również pracować, najczęściej "zwala" wszystko, tj.całą swoją sytuację na politykę, na "ducha czasu" i inne zewnętrzne problemy, które zawsze były, są i będą. To smutne, że ludzie nie potrafią uwierzyć w swoje własne możliwości, które w wielu drzemią, nie chcą się rozwijać /nawet kiedy dostają gotowe rozwiązania/, za to wolą narzekać i "tankować" (do pary), acz oczywiście zdarzają się wyjątki na tym tle. Wiersz daje do myślenia i nie pozostawia człowieka obojętnym. Pozdrawiam. Tomek
Rekomendowane odpowiedzi