Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od lat dopytuję się wiatru, jak dojść do ich knajpy, ale gdy tylko poruszam drażliwy temat, odruchowo spogląda na chmury ze słowami muszę lecieć! A ja chciałbym pogadać z kilkoma aniołami, zapytać, dlaczego zamiast czuwać chleją i zataczają się między stołami. Mam dość pokaźną listę aniołów do „przepytania”. Własnego z niej wykreśliłem. To dla mnie sprawa zbyt drażliwa i obawiam się, że po naszym spotkaniu byłbym dożywotnio pozbawiony „ochrony”.

Opublikowano

Knajpa aniołów to świetny motyw, powinieneś to rozwinąć. Za krótkie! Czuję niedosyt. Dałeś plamę z tym zataczaniem się pod stołem, owszem, ale to szczegół. Pod - przy dobrej woli może być rozumiane jako 'przy', ale lepiej chyba 'między'. Nie ważne, ważne abyś znalazł chęci do rozwinięcia tego kawałka.

pozdrawiam

Opublikowano

to była odpowiedź do Wandy.

Paweł - fajnie, że coś Ci się spodobało. co do Twojej uwagi - nie uważam tego za plamę. jak to pisałem, zastanawiałem się nad tym wątkiem. jak ktoś udowodni mi, że anioły są naszego wzrostu, to możemy pogadać. widział ktoś z Was anioła?

Opublikowano

dzięki

ja jednak poprawiłem te stoły. niech będzie "między" dla świętego spokoju - szczególnie, że to ie jest dla mnie w tej miniaturce takie ważne ;)
jeszcze raz dzięki za uwagi