Pan_Biały Opublikowano 16 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 skryty w butelce z kapslem napis ostrzegawczy w języku polskim mówipraca czyni wolnym na pewno frywolnym jak tworzenie reklamy czy granie na scenie na nerwach na uczuciach pospolite ruszenie tli się w piecu
MelaniaG Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Taki wiersz pokazujący rzeczywiście się po wierszach, które skrywają poetykę uczuć do niczego nie prowadzi. Z czyjego to zamysłu taki kontr wiersz zaraz po wierszu, który dotyka czegoś innego, trudno powiedzieć. Natomiast nie służy jakiejkolwiek poetyce nawet w szarej codziennej chwili. Tylko swoimi słowami osądza własne podejście do nieumiejętnosci nierozróżnienia billa od boardu. Może dłużej i lepiej byłoby się zastanawiac nad tytułem :))) pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 pointa i tytuł zdają się współgrać...czyżby Autor reklamował to, co "tli się w piecu"? Twój wiersz daje do myślenia...zarówno o "grze na scenie" jak i o "reklamach" we współczesnym teatrze życia serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
MelaniaG Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę o wytłumaczenie twojego rozumowania Teres zdają się współgrać.... ponieważ zamglenie wynika z wersu 'praca czyni wolnym' . Coś się zdaje być tzn. odbieramy to tak właśnie współgra. Natomiast w wierszu poniżej na pewno frywolnym jak tworzenie reklamy czy granie na scenie na nerwach na uczuciach pospolite ruszenie tli się w piecu jest tli się w piecu ... tli się! wobec czego reklama w wierszu nie współgra tylko usiłuje !!. a kto niech sobie autor sam na to odpowie, skoro pisze wiersz, którym sobie zaprzecza , rzucając ten wiersz po wierszu, który jasno mówi o co chodzi. Do kogo w takim razie kieruje ten wiersz, komu zarzuca tutaj reklamę, która omamia naokoło inne wiersze, w których nieraz zgubiony jest sens. Na samo określenie usiłąjącym kołoplątaninę wpajania sensów poklaskiem dla pisania żużytych form do pobudzenia poezji to rzeczywiście obrazuje, jak byle reklama dla byle zastymulowania. I ja tego nie kupuję i nie chwalę tylko staram się coś sformułować coś co do pobudzi do jawności myślenia.I szkoda bo i to niewiele daje.Dlaczego ? bo stymulacja to rodzaj kłamstwa i nieuczciwości. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę o wytłumaczenie twojego rozumowania Teres zdają się współgrać.... ponieważ zamglenie wynika z wersu 'praca czyni wolnym' . Coś się zdaje być tzn. odbieramy to tak właśnie współgra. Natomiast w wierszu poniżej na pewno frywolnym jak tworzenie reklamy czy granie na scenie na nerwach na uczuciach pospolite ruszenie tli się w piecu jest tli się w piecu ... tli się! wobec czego reklama w wierszu nie współgra tylko usiłuje !!. a kto niech sobie autor sam na to odpowie, skoro pisze wiersz, którym sobie zaprzecza , rzucając ten wiersz po wierszu, który jasno mówi o co chodzi. Do kogo w takim razie kieruje ten wiersz, komu zarzuca tutaj reklamę, która omamia naokoło inne wiersze, w których nieraz zgubiony jest sens. Na samo określenie usiłąjącym kołoplątaninę wpajania sensów poklaskiem dla pisania żużytych form do pobudzenia poezji to rzeczywiście obrazuje, jak byle reklama dla byle zastymulowania. I ja tego nie kupuję i nie chwalę tylko staram się coś sformułować coś co do pobudzi do jawności myślenia.I szkoda bo i to niewiele daje.Dlaczego ? bo stymulacja to rodzaj kłamstwa i nieuczciwości. Pozdrawiam. każdy odbiera tak jak czuje i to chyba dobrze...wiersz po prostu wg mnie zawiera ironię, więc nie rozumiem całego ambarasu; Autor ma ostatni głos, bo on przecież wie, co chciał powiedzieć...czytelnik tylko się domyśla, interpretuje subiektywnie...i to by było na tyle z mojej strony serdecznie pozdrawiam :)
MelaniaG Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę o wytłumaczenie twojego rozumowania Teres zdają się współgrać.... ponieważ zamglenie wynika z wersu 'praca czyni wolnym' . Coś się zdaje być tzn. odbieramy to tak właśnie współgra. Natomiast w wierszu poniżej na pewno frywolnym jak tworzenie reklamy czy granie na scenie na nerwach na uczuciach pospolite ruszenie tli się w piecu jest tli się w piecu ... tli się! wobec czego reklama w wierszu nie współgra tylko usiłuje !!. a kto niech sobie autor sam na to odpowie, skoro pisze wiersz, którym sobie zaprzecza , rzucając ten wiersz po wierszu, który jasno mówi o co chodzi. Do kogo w takim razie kieruje ten wiersz, komu zarzuca tutaj reklamę, która omamia naokoło inne wiersze, w których nieraz zgubiony jest sens. Na samo określenie usiłąjącym kołoplątaninę wpajania sensów poklaskiem dla pisania żużytych form do pobudzenia poezji to rzeczywiście obrazuje, jak byle reklama dla byle zastymulowania. I ja tego nie kupuję i nie chwalę tylko staram się coś sformułować coś co do pobudzi do jawności myślenia.I szkoda bo i to niewiele daje.Dlaczego ? bo stymulacja to rodzaj kłamstwa i nieuczciwości. Pozdrawiam. każdy odbiera tak jak czuje i to chyba dobrze...wiersz po prostu wg mnie zawiera ironię, więc nie rozumiem całego ambarasu; Autor ma ostatni głos, bo on przecież wie, co chciał powiedzieć...czytelnik tylko się domyśla, interpretuje subiektywnie...i to by było na tyle z mojej strony serdecznie pozdrawiam :) :-))) dziekuję Teres za wyjaśnienie co rozumiałaś pod swoim rozumowaniem wiersza :-) Wyraziłam swoje zdanie w oparciu też o bardzo znaczące tutaj twoje zdanie :-) Pozdrawiam serdecznie.
Pan_Biały Opublikowano 16 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. droga pani, nie wiem na podstawie czego sugeruje pani że zamieszczam jak to się nazywa "kontr wiersz", totalna bzdura nic takiego nie było moich zamiarach - nigdy! tego "stwora" wkleiłem bo jest kolejny w kolejce do warsztatu i tyle a co do "nieumiejętności" to nikt nie jest doskonały i ja także ciągle się uczę i inspiracji szukam za każdym rogiem a tytułu nie zmienię pozdrawiam
Pan_Biały Opublikowano 16 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu Twoja interpretacja ponownie mnie powala - i dobrze:) pozdrawiam
Pan_Biały Opublikowano 16 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o co chodzi!!! co się pani uczepiła że biję tym tekstem do wierszy poniżej - bzdura powtarzam! jakie zarzucanie, co omamia?
Pan_Biały Opublikowano 16 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. święte słowa Krysiu dziękuję r
MelaniaG Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. droga pani, nie wiem na podstawie czego sugeruje pani że zamieszczam jak to się nazywa "kontr wiersz", totalna bzdura nic takiego nie było moich zamiarach - nigdy! tego "stwora" wkleiłem bo jest kolejny w kolejce do warsztatu i tyle a co do "nieumiejętności" to nikt nie jest doskonały i ja także ciągle się uczę i inspiracji szukam za każdym rogiem a tytułu nie zmienię pozdrawiam Tak proszę pana, zdaje się nie trzeba mi tego tłumaczyć czego i gdzie pan się uczy, to wiele wyjaśnia... i w tych o to wyjaśnieniach skłonna do podziękowała
Pan_Biały Opublikowano 16 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 człowiek chce być szczery a tu ironią prosto w mordę nadstawiam drugi policzek
Magda_Tara Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 drugi to dla mnie na buziaka! Ty nic nie nadstawiaj, nie bądź taki halo! a niepraca roznudza :* wolę inne, ale co tam! jeśli w kolejce, to spoko! :D :D
Pan_Biały Opublikowano 16 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Madzia jak zawsze bez ściemy:) i za to szacuneczek wielki dzięki za słowo:) dobrej nocy raz jeszcze r
gabriel p. Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 prawda. smażymy się w oleju z pierwszego tłoczenia i nawet "acze" nie potrafi wybielić plam na kurtynie komedi scenicznej nazwanej życiem. pozdrawiam :-)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Celnie ujęty temat a tak mało używany w mediach Pozdrawiam Pana Białego:)
Pan_Biały Opublikowano 19 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za czytanie gp pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 19 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zbyszku pozdrawiam i dziękuję za poświęcony czas r
Krzysztof_Kurc Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Moje skojarzenia są dużo bardziej drastyczne, bez doszukiwania się. A czy poprawne? Nie ważne, tekst prowokuje je. I chwała za to. Pozdrawiam Krzysiek
Pan_Biały Opublikowano 19 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poprawne p. Krzysiu pozdrawiam i dzięki za nosa do moich słów
Rekomendowane odpowiedzi