violetta Opublikowano 11 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 mruga do mnie więdnący cień, układając na włosach nagie liście. zamieszkał w gałęziach, kałuży, na palcach, w oknie samotnie rozdarty. o tym, czego mogę dotknąć, nie muszę rozmawiać. wyczekuję lepszej pogody, pod parasolem lub kilkoma. lubię cię w żywej śliwce. odwija ciszę. iskrzą oczy, nie potrzebują łez. nienaruszalne wdzierają się między drewniane owoce, nad kopułą łóżka a my już piętrzymy chęci. 3
violetta Opublikowano 11 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 szansonistka.wrzuta.pl/audio/aKKzYPQy8aW/morten_harket_-_burning_out_again
Anna_Para Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 Bardzo mi się podoba ta spirala jesiennych uczuć z drewnianymi owocami. Pozdrawiam serdecznie, Para :)
Nata_Kruk Opublikowano 20 Listopada Zgłoś Opublikowano 20 Listopada @violetta... to jednak umiałaś napisać cokolwiek więcej, niż jedną strofkę... :) Twoja "Spirala" bardzo kobieca, delikatnie marząca... po prostu podoba się. 1
violetta Opublikowano 20 Listopada Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada @Nata_Kruk dawne czasy, zmieniło się sporo, wtedy byłam zakochana, to jest inne uczucie:) 1
Nata_Kruk Opublikowano 20 Listopada Zgłoś Opublikowano 20 Listopada ok. rozumiem... ale cokolwiek próbujesz pisacć dołącz więcej nic jedna strofka tylko, jak widzę.. POTRAFISZ... :) Życzę spełnionych chwil... w tym naszym ziemskim cyrku. 1
violetta Opublikowano 20 Listopada Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada @Nata_Kruk potrafiłam, a wolę krótsze:)
Tectosmith Opublikowano 26 Listopada Zgłoś Opublikowano 26 Listopada @violetta To wiersz jak malarska abstrakcja – miękki, oniryczny, pełen nieoczywistych obrazów. Nie czyta się go liniowo, tylko jakby zanurzało się w migotliwej atmosferze jesieni i intymności. Bardzo zmysłowy i impresyjny tekst. Pozdrawiam serdecznie. 1
violetta Opublikowano 26 Listopada Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada @Tectosmith cieszę się, że podoba ci się mój, dawny, zapomniany wiersz. Warto sobie odświeżyć na zimowy wieczór:) 1
Rekomendowane odpowiedzi