teresa943 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 pomaluj moją siność ultramaryną z oranżem upiększ brzydotę dni bukiecikiem stokrotek rozjaśnij ciemność i chłód dogrzej w zamian podaruję ci konstelację z przejażdżką mleczną drogą małym lub wielkim wozem w srebrzystej poświacie tylko mnie pokochaj kobiecym ciepłem tak prosto zwyczajnie jak dobroć
wanesa_ciska Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Czasami nie umiemy przyjąć docenić , takiej zwykłej milości doszukujemy sie drugiego dna , nie ufamy albo uważamy ze ona nam się nie należy ,wszystko co proste czasami jest najtrudniejsze ,pozdrawiam
Judyt Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 subtelnie te stokrotki owładną duszę J. płoniaście Krysiu mykam..
teresa943 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no cóż? czasami trudno taką "zwyczajną" spotkać...ale czasami, masz rację, sami sobie jesteśmy winni...przez wybory... dziękuję Waneso :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. też tak myślę...lubię stokrotki za ich bepretensjonalny urok :)))) dziękuję Judytko :)) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Anna_Para Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Tym razem, byśmy nie były podejrzane o komplemenciarskie TWA, odezwę się z prośbą: popraw Krysiu "zniweluj"! Nie gra ze stylem Twojego wiersza, zawsze pięknego stylistycznie, metaforycznego! Zamiast dałabym: "zastąp ociepleniem", bądź prościej: "ogrzej" zamiast "zniweluj ociepleniem". Ale oczywiście to tylko moje trzy grosze! Całuski! Gorąco, Para
łysy taytanczyk Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 sądzę że tutaj powinny coś odpowiedzieć stokrotki. Zdrówka!
teresa943 Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i jestem Ci bardzo wdzięczna. Po to jest warsztat, by sobie pomagać. Rzeczywiście brzmiało to jak nonsens; już zmieniłam :))) dzięki serdeczne Aniu :)))) Cieplutko z buziakami :))))) Krysia
teresa943 Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stokrotki do tablicy! Wywołane! :))))) Dziękuję. Wzajemnie zdrówka! Krysia
Pan_Biały Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu prawie przegapiłem wiersz:( ale tak łatwo nie uda mu się uciec na drugą stronę:) "ultramaryna z oranżem" - bosko!!! "bukiecik stokrotek" zmieniłbym "w bukiet stokrotek" i jeszcze finał: "tak prosto zwyczajnie" wystarczy ta "dobroć" za dużo narzuca, tak się wydaje Białemu, ale to twój wiersz Krysiu pozdrowienia r
teresa943 Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu prawie przegapiłem wiersz:( ale tak łatwo nie uda mu się uciec na drugą stronę:) "ultramaryna z oranżem" - bosko!!! "bukiecik stokrotek" zmieniłbym "w bukiet stokrotek" i jeszcze finał: "tak prosto zwyczajnie" wystarczy ta "dobroć" za dużo narzuca, tak się wydaje Białemu, ale to twój wiersz Krysiu pozdrowienia r no tak...już myślałam, że zbyt banalny dla Białego :)))) nad sugestią się zastanowię...choć stokrotki są tak małe, że bukiet wg mnie nie pasuje, podobnie jak "bukiet fiołków" nie mówi się tylko "bukiecik" ...a ja akurat lubię te "mikroskopijne" ale przeurocze kwiatki, kwiatuszki tak po kobiecemu (nienaturalnie brzmialoby "kwiaty") dziękuję serdecznie :))))) cieplutko, radośnie i stokrotkowo :-) Krysia
stokrotki w rosole Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 bardzo w porządku, bukiecik stokrotek to ładnie brzmi ;) Przedstawiasz nam tu różne typy Krystyno. Chyba to miłe prześwietlać tak ludzi na wylot! Też bym tak chciała:) Pozdrawiam stokrotkowo
teresa943 Opublikowano 7 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sokroteczko kochana, po prostu poznając ludzi, przede wszystkim słucham (w poezji też - wiersze wiele mówią) i poprzez ich przeżycia staram się docierać do wnętrza, aby zrozumieć i móc pocieszyć, pomóc...tak zwyczajnie być... z takimi, jacy są...wedle mojej sygnaturki :)))))) ot i tyle... Dziękuję i przesyłam uśmiech :))))))))))))))))))))) Miłego dnia. Krysia
Fly Elika Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Czytałam, ten utwór, prostota słów z wyobrażnią i metaforą bliskości :))to ładne, jak chęć pragnienia ciepła i uczucia na codzień... to daje poczucie więzi i bezpieczeństwa. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 7 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Eliko za cieplutkie słowa :)))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi