Bezimienny z Nikąd Opublikowano 2 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Gdy noc swym całunem ziemię spowiła, wyszedłem na szczyt mej góry rodzimej, Spojrzałem na nią ostatni raz. Spod pióra ostatnia myśl się dobyła, Obmyta goryczy ostatnią łzą. Opuszczam zatem moją krainę Natchnienia szukać na nowo. Jeszcze modlitwa w przydrożnej kapliczce, O dobrą drogę ku czci i sławie. Już idę Panie tu nie zabawię. Idę samotnie drogą donikąd, Twarz swoją skryję pod maską. Dawną swą postać zostawię tam w górach I przyjdę do Was jak bezimienny. Już widzę napis na małej tabliczce. Tu się zatrzymam, tu się rozejrzę, Sprawdzę czy w dobre miejsce trafiłem. Czy dobrzy ludzie tutaj mieszkają? Czy dzieciom do snu bajki czytają? Czy przyjmą gościnnie poetę z drogi?
Ryszard Kisiel Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Zdaje się, że w dobrym kierunku zmierzasz. A przyjciele choć z reguły różni , dobrze Ci życzą Masz wszelkie warunki do tego żeby wejść do grona tych widocznych, wyrózniających sie. Tego Ci życzę bracie. Serdecznie pozdrawiam.
Jolanta_S. Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Witam serdecznie. znajomy... śliczny Twój wiersz, pozdrawiam ciepełko :))
Bezimienny z Nikąd Opublikowano 2 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Dziękuję i pozdrawiam Was...
Aga Wielusińska Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Wspaniały wiersz !!! pozdrawiam!
wanesa_ciska Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Trafiłeś ,gdzie piękne miejsca a i ludziska życzliwi jacyś ale każdy tu zapyta a imię twoje ..? tak po koleżeńsku ....pozdrawiam cieplutko
Bezimienny z Nikąd Opublikowano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Dziękuję Waneso, ale mam jakieś drobne przeczucie, że i Ty się domyślasz kto kryje się pod maską Bezimiennego. Pozdrawiam gorąco.
wanesa_ciska Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Dwóch bezimiennych nam wróciło chyba i bardzo dobrze , serce się raduje gdy przyjaciół się spotyka po czasie jakimś pozdrawiam
Bezimienny z Nikąd Opublikowano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Pozdrawiam również, a tak na marginesie z ciekawości napisz pierwszą literę mego imienia.
wanesa_ciska Opublikowano 3 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Gdy jest się tak ciekawym , trzeba ją szybko zaspokoić co tez czynię na wstępię .pozdrawiam
Bezimienny z Nikąd Opublikowano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2009 Tak Waneso, ale nadal będę jeszcze nosił maskę. Nie czas na mój powrót. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi