Leszek_Nord Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 ery ewolucji by oczarował mnie twój uśmiech by moje oczy spotkały twoje w pół mgnienia by nasze dłonie połączyły się splecione wszystko po to by ciężar wydał się do uniesienia
Fly Elika Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Jestem pod wrażeniem wiersza ... przez wyrażenie w taki sposób głęboko znaczących myśli ... bardzo piękny wiersz
Leszek_Nord Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję ślicznie, tak jakoś wyszło;)
cammomille Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Poważny temat, jak sie domyślam. Tytuł sugeruje ... Ponoszenie jego w czasie przyszłym, może oznaczać chęć jego zdjęcia ... ale to nie głównym tematem, jednak autor akcentuje jego wagę przez tytuł. Wiersz niesie ze sobą wieloznaczność... jaki był zamysł autora czy peela... Jest 'by' ... z czegoś pojawia się niepewność, i czy w zamyśle jest pozytyw ? Może za dużo pytań naraz, ale powtarzając się to tytuł... Ładne to w mgnieniu oka ... to jak chwila ? serdecznie :)
Anna_Para Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Leciutki ciężar! Mówię o wierszu, który się podoba!każdy da się unieść, gdy tego pragniesz. Kwestia treningu. Pozdrawiam.
teresa943 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 jestem pod urokiem tego wiersza; tytulowy "ciężar" sugeruje, że trudno go uniesć, ale jest szansa, gdy dwoje spróbuje wyjść sobie naprzeciw spojrzeniem i gestem; ogromne znaczenie ma tutaj "by"...trzeba wielu zmian (ewolucji)wszystko po to by ciężar wydał się do uniesienia serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Leszek_Nord Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewolucja poszła bardzo daleko w "tych rzeczach" i zdarza się, że wystarcza jedno spojrzenie, by już wiedzieć;) .Ciężar wydaje się nie do uniesienia w pojedynkę. Dzięki za odwiedziny, pozdrawiam. Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację! Pragnienie i trening czyni ciężar lżejszym. Cieszę się, że się podoba. Pozdrawiam.Leszek
Leszek_Nord Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję Krysiu, myślę dokładnie tak, jak Ty. Pozdrawiam miło. Leszek
Mirosław_Dębogórski Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Dla mnie era ewolucji ciut przytłacza ale jest logiczna. Ale to właśnie jes ewolucja. Całość fajnie napisana. Miłego...
Leszek_Nord Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za dobre słowo. Pozdrawiam. Leszek
Rekomendowane odpowiedzi